Saga (14): – Var som å gå inn i en ny verden

Saga Samuelsson (14) spiller mot Mikael Persbrandt i åpningsfilmen på Tromsø internasjonale filmfestival (TIFF).

Saga Samuelsson

Den svenske filmen «Meg eier ingen», med Saga Samuelsson og Mikael Persbrandt, er åpningsfilm under Tromsø internasjonale filmfestival 2014.

Foto: NRK/Pressefoto

– Å spille Lisa i filmen «Meg eier ingen» var som å oppleve og gå inn i en ny verden, sier hun til NRK.

Allerede stor suksess

Hennes debut på filmlerretet er allerede blitt en stor suksess i hjemlandet Sverige. Der har 220.000 allerede sett filmen siden premieren den 8. november. Filmen bygger på Åsa Linderborgs kritikerroste selvbiografi.

– Det er kjempemorsomt å være i Tromsø og få presentere filmen. Jeg synes filmen er god, og den har mye å fortelle. Jeg fikk en spennende rolle og synes «Lisa» i filmen er en modig person, sier 14-åringen som allerede har fått strålende kritikker.

I filmen spiller hun datteren til den alkoholiserte industriarbeideren Hasse. Da Lisa er fire år gammel forlater moren mann og barn, og vi følger Lisa og Hasse gjennom hennes oppvekst på 1970-tallet. En gripende, varm og sorgmunter beretning.

Saga Samuelsson og Kjell-Åke Andersson

Saga Samuelsson og regissør Kjell-Åke Andersson er begge i Tromsø i forbindelse med at filmen vises på filmfestivalen.

Foto: Sveinung Åsali / NRK

– Fikk rollen tilfeldig

– Rollen fikk jeg ved en tilfeldighet, forteller Saga til NRK. Jeg var med min venninne Clara på audition, og ble bedt om å si noen replikker på Claras prøve. Når regissøren fikk se opptaket, ville han «se mer» med meg. Slik fikk både Clara og jeg hver våre roller i filmen, der også norske Linn Skåber er med.

Mikael Persbrandt gjør en av sine beste roller i denne filmen, har flere anmeldere sagt.

– Han var også en stor inspirasjon for oss unge skuespillere under innspillingen som i hovedsak har skjedd i Luleå og Trollhättan, forteller Saga.

Se filmtrailer:

Full av lovord

Regissør Kjell-Åke Andersson er også full av lovord om sine hovedrolleinnehavere, gammel som ung.

– Mikael er etter min mening på sitt beste når han spiller med barn. Og han har også en særlig nærhet til prosessen når barn er med.

Saga Samuelsson spiller «Lisa» som tenåring, to andre har rollene når Lisa er yngre og ung voksen.

Hun har allerede hatt nye oppdrag som filmskuespiller, og kan gjerne tenke seg mere av dette. Nå er det imidlertid forsømt skolegang som skal tas igjen. Saga nyter tre dager i rampelyset i Tromsø. Det er hennes første Norges-besøk.

– Jeg elsker film og teater. Å spille «Lisa» var som å være en annen person og tenke andres tanker. Det lærte meg enormt mye, sier 8.-klassingen fra Stockholm.

LES OGSÅ: Flere samiske premierer på TIFF