David (74) i Oslo får alle telefonene til TIFF

Hele formiddag har publikum som prøver å kontakte Tromsø internasjonale filmfestival, kommet til en pensjonert murer i Oslo.

tiff david

David Dick er egentlig murer og i stand til å hjelpe publikum med spørsmål om filmfestival i Tromsø er han ikke.

Foto: NRK / Privat

– Det begynte vel i halv ti-tiden i dag. Folk begynte å ringe meg, når de egentlig skulle til en filmfestival et sted i Nord-Norge, ler David Dick fra Oslo.

For personer som har prøvd å ringe sentralbordet til Tromsø internasjonale filmfestival (TIFF) en uke før festivalstart, har i stedet blitt satt over til den pensjonerte mureren, opprinnelig fra Belfast i Nord-Irland.

– Jeg har ikke telt, men det er i alle fall åtte stykker som har ringt. De vil gjerne bestille billetter, men jeg aner ikke hvordan jeg skal hjelpe dem, sier Dick.

Hyggelige telefoner

Han forteller at telefonene har kommet fra ulike kanter i Nord-Norge.

Etter de to første hadde ringt feil, skjønte Dick tegninga og ga med en gang beskjed om at folk hadde kommet til helt feil plass.

– Noen av dem la bare på, andre snakket jeg litt med. Men alle var hyggelige. Jeg har vært i landsdelen og opplevd at alle i Nord-Norge er det, sier Dick.

Han skjønner ikke selv hvordan feilen kunne skjedd, men sier at han skal kontakte telefonoperatøren sin så straks han kommer hjem.

– Veldig underlig

– Det må være en feil på en sentral, for de har prøvd å ringe et nummer som begynner på 77, mens mitt begynner på 95, sier David Dick.

Han syns ikke det er et problem at noen ringer feil nummer, men sier at han vurdere å legge bort telefonen resten av dagen dersom telefonene fortsetter å strømme inn.

– Ja, det var bra det var vårt publikum han fikk på tråden, de pleier å være hyggelige, ler Håvard stangnes, kommunikasjonssjef i TIFF.

Han var ikke klar over krøllen på linja før NRK tok kontakt med ham.

– Det er jo sentralbordnummeret til festivalen, det høres veldig underlig ut at disse telefonene kommer til en telefon i Oslo, men det er jo hyggelig at han tar det med godt humør, sier Stangnes.

Skal rette feilen

Han bedyrer at festivalen så fort som mulig skal få rettet opp feilen så folk kommer fram til rett sted.

– Han skal jo slippe å sitte i telefonen hele dagen, sier Stangnes.

Den blide håndtverkeren mener ikke han trenger noen erstatning for tiden han har brukt i telefonen.

– Det frister heller ikke å dra på festival. Nå blir det litt langt for meg å reise nordover, sier David Dick.