Hopp til innhold

Nora (10) og Ann Katrin (49) omkom i bilulykken

Det var Nora Alvilde Tiberg (10) og Ann Katrin Nilson (49) fra Alta som mistet livet i bilulykken tirsdag kveld. Politiet har siktet en av de to mennene som satt i den andre bilen.

Nora Alvilde Tiberg (10) omkom i bilulykken i Alta

10 år gamle Nora Alvilde Tiberg og Ann Katrin Nilson (49) omkom i bilulykken i Kvenvik utenfor Alta.

Foto: Privat

Politiet frigir navnene i samråd med de pårørende. De to omkom i møteulykken mellom to biler i Kvenvik utenfor Alta tirsdag kveld.

10 år gamle Nora Alvilde Tiberg og 49 år gamle Ann Katrin Nilson satt i samme bil. Begge er fra Alta. 10 år gamle Tiberg var elev ved den private Montessori-skolen i Kåfjord, ikke langt unna der ulykken skjedde.

Dødsulykke i Kvenvik i Alta kommune.

Ulykken i Kvenvik utenfor Alta krevde to menneskeliv.

Foto: Kristian Sønvisen Bye / NRK

– Begge de omkomne satt i samme bil. Det er ingen slektskap mellom de to omkomne, men den 49 år gamle kvinnelige sjåføren skulle kjøre jenta hjem etter et besøk, opplyser lensmann i Alta, Øyvind Lorentzen, i en pressemelding.

I tillegg til de to satt også et annet barn, en mindreårig jente, i bilen Nilson førte. Denne jenta er innlagt ved UNN i Tromsø med alvorlige skader.

To menn i tjueårene var også involvert i ulykken. De satt i den andre bilen og er på sykehus med moderate skader.

Bilulykke Alta

Fem personer var involvert i bilulykka ved Kvenvik tirsdag kveld. To personer omkom.

Foto: Christer Andre Henriksen / NRK

Førerkortbeslag

Politiet er i gang med teknisk og taktisk etterforskning. Det har blitt gjennomført både vitneavhør og innledende avhør av sjåføren i den andre bilen.

Han er nå siktet og har fått førerkortet beslaglagt.

– Av hensyn til etterforskningen kan vi ikke nå gå i detaljer om hva som har framkommet i avhør. Det gjenstår fortsatt vitneavhør og detaljer fra etterforskningen vil kunne påvirke vitner, sier lensmann i Alta, Øyvind Lorentzen.

– Vi vet ikke helt hva som har skjedd, men det er det vi har som mål med den tekniske og taktiske etterforskningen.

Det er 80-sone på strekningen, og svært glatte partier utenfor hjulsporene.

Innsatsleder i politiet Stian Johnsen sa tirsdag kveld til NRK at de slet med å finne ut av hvilke biler som kom fra hvor. Og at ulykken bar preg av høy energi.

Bilulykke Kvenvik Alta

To personbiler kolliderte front mot front i en slak sving mellom de to tunnelene på østsiden av Kvenvik.

Foto: Kristian Sønvisen Bye

Kriseledelse

Det var tirsdag klokken 19.41 at operasjonssentralen i Finnmark politidistrikt fikk inn melding om den alvorlige trafikkulykken på E6.

De to bilene kolliderte mellom de to tunnelene på østsiden av Kvenvik. Politiet opplyser at det var en møteulykke med store materielle skader.

Alta kommune har satt kriseledelse og et psykososialt kriseteam og prest følger nå opp de pårørende. Dette arbeidet vil ifølge kommunen fortsette i dagene som kommer.

Ordfører i Alta kommune, Monica Nielsen

– Mine tanker går til de pårørende, sier ordfører i Alta kommune, Monica Nielsen.

Foto: Kristian Sønvisen Bye