Kan floka på E8 endelig løse seg?

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen er i Tromsø i dag. Kanskje skal han presentere gladnyheter for dem som har ventet på ny E8-trasé?

samferdselsminister budsjett

Hva har du i bagasjen, Ketil? I dag er samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i Tromsø.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Forslag til ny nasjonal transportplan skal være rett rundt hjørnet. Tirsdag morgen presenterte statsminister Erna Solberg planene om å gi 2,4 milliiarder kroner til ny flyplass i Bodø.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen er også i Nord-Norge, nærmere bestemt i Tromsø. Det forventes at han skal komme med nyheter i forbindelse med byggingen av ny trasé på E8 gjennom Ramfjord, hovedfartsåren til Tromsø.

En vei det har tatt mange år å få orden på.

I juli i 2015 hadde regjeringen bestemt seg for hvor traseen skulle ligge. Men det var ikke bare å sette spaden i jorda. Det er nemlig mange som har hatt innsigelser mot den østlige traseen, og Statens vegvesen har jobbet lenge for å finne en løsning alle parter kan være fornøyde med.

I september i fjor kunne vegvesenet presentere sin løsning.

Ordfører Kristin Røymo sier at kommunen har fått beskjed om at Solvik-Olsen skal delta på et partipolitisk arrangement i Tromsø. Kommunen er ikke invitert til å møte statsråden.

– Men jeg regner med at statsråden har med seg nyheter om E8. Jeg er optimistisk, og tror at prosjektet er med i Nasjonal Transportplan. Jeg forutsetter at E8 får byggestart allerede nå, sier Kristin Røymo.

Reguleringsplanen for E8 skal behandles av kommunestyret i vår. Da er det klart for byggestart, dersom de får de nødvendige pengene på plass.

– Vi venter i spenning på avklaring i spørsmålet om det skal være bompenger for ny innfartsvei til Tromsø. Dersom prosjektet ikke får penger nå, er det en nedtur. Det betyr at et nytt storting må behandles saka, og da kan kanskje ny E8 ikke være ferdig før rundt 2026.