Jenssen om møtet med TILs nye trener: – Foreløpig en våken og fin fyr

TILs midlertidige trener sier han ikke er «i nærheten» av å være skuffet over å ikke få lede leget ut sesongen.

FIT FOR FIGHT: Truls Jenssen og resten av TIL møter Haugesund på søndag.

KLAR FOR FIGHT: Truls Jenssen, her fotografert før Haugesund-kampen, er klar for å lede laget i en tøff bortekamp mot Sandefjord.

Foto: Therese Bergersen / NRK

17. serierunde i eliteserien spilles søndag. Tromsø IL møter Sandefjord i borte – med ny trener på tribunen.

Truls Jenssen har hatt et møte finske Simo Valakari (44), TILs nye hovedtrener – et møte han beskriver som «godt»:

– Foreløpig virker han som en veldig våken og fin fyr, og han er på samme spor som oss. At vi ikke gjør de store forandringene nå, men jobber godt på treningene og inn mot kampen søndag, sier Jenssen.

– Ikke skuffet

Under helgens kamp må Valakari sitte på tribunen mens Truls Jenssen skal lede laget gjennom kampen.

– Dette var et scenario vi og jeg visste kunne skje. Når det skjer, tar vi det derfra og angriper Sandefjord-kampen med optimisme.

Jenssen tok over som midlertidig trener da hovedtrener Bård Flovik tidligere i sommer fikk sparken. Samtidig sa han at han var beredt på å lede laget «så lenge det er behov».

Jenssen sier han ikke er skuffet over å ikke få tilbud om jobb som permanent trener:

– Jeg er ikke i nærheten av å være skuffet. Jeg tok jobben fordi TIL ba meg om det, og la inn et «men», for det kunne være et «men», men nå har det vist seg å komme en bra mann inn, og setter klubben langt over meg selv. Det viktigste nå er at vi berger plassen.

– Knallhardt arbeid

Under Jenssens første kamp som midlertidig A-lagstrener ble det tap borte mot Haugesund. Nå venter en ny krevende bortekamp. Foran kampen borte mot Sandefjord søndag ligger TIL nest sist på tabellen i eliteserien:

– Etter Haugesund-kampen har vi jobbet videre med å sette laget foran oss selv, og vise en stolthet som TIL-folk. Jeg synes spillerne har tatt det på strak arm, og ryddet unna skuffelsen etter Haugesund-kampen, som ikke var så verst. Spillerne har jobbet knallhardt på trening og forberedt seg veldig godt, sier Jenssen.

Jenssen er leder av TILs utviklingsavdeling, men Valakari vil ha ham tettere på A-laget.

– Det er greit, samtidig som det er viktig at den stillingen jeg har ikke blir vasket bort, fordi den er viktig. Vi må ha to tanker i hodet nå. Utvikling flere år frem i tid, og selvsagt eliteserien. Da får vi bruke det positivt ved at jeg får bedre kontakt med A-laget, og i fremtiden kan kanskje utviklingsavdelingen jobbe likt som A-laget. Det er spennende, sier Jenssen.

Da Sandefjord gjestet Alfheim i juni ble det 1–1.