– Jeg er hovedtrener så lenge det er behov

Den gamle TIL-kjempen Truls Jenssen stepper inn som hovedtrener i Tromsø idrettslag, og utelukker ikke at det kan bli en langvarig jobb.

Truls Jenssen

Truls Jenssen blir midlertidig hovedtrener for Tromsø idrettslag etter at Bård Flovik fikk sparken. Tirsdag ledet han sin første trening på Alfheim.

Foto: Jørn Resvoll / NRK

Som NRK meldte allerede mandag kveld overtar 55 år gamle Truls Jenssen som hovedtrener i Tromsø IL. I første omgang fram til og med kampen mot Haugesund til helga.

Men Jenssen selv legger ikke skjul på at han også tenker fremover.

– Timene og dagene vil vise hvor lenge dette blir. Men jeg har lyst til å bidra så lenge det er behov. Om det blir noen dager, noen uker eller enda lenger, det får vi se på.

– Er det aktuelt for deg å bli trener på permanent basis?

– Vi får se hvordan det går nå i starten, mer vil jeg ikke si om det. Men jeg har savna å være trener, sier Jenssen.

Jenssens første TIL-trening.

Tre faser

Den sportslige ledelsen i TIL sier de jobber med tre faser. Den første er fram mot kampen mot Haugesund til helga – da er Truls Jenssen sjef. Fase to går ut sesongen. Hvem som trener laget da er ikke avklart, men det kan fort bli Jenssen. Den tredje fasen handler om den permanente løsninga fra 1. januar 2018.

– Det trenger ikke å bli tre faser med tre ulike løsninger. Det kan fort bli samme trener, men vi ønsker å bruke litt tid på dette for å finne den beste løsninga. Så nå skal vi sondere markedet litt, samtidig som vi er trygg på at Truls er en god løsning, i første omgang inn mot Haugesund-kampen, sier sportssjef Svein-Morten Johansen.

På den første treninga tirsdag hold Jenssen seg litt i bakgrunnen, og overlot det meste av trenerjobben til assistenttrener Lars Petter Andressen, fysisk trener Truls Hallen og keepertrener Inge Takøy.

– Men slik blir det bare på denne treninga. Fra og med i morgen er jeg mer aktivt med ute på feltet.

Gammel storspiller

Truls Jenssen spilte for Tromsø idrettslag i en årrekke, og ble blant annet cupmester for TIL i 1986. Han har vært trener for Brann, Sogndal og Tromsdalen, og er for tiden leder for utviklingsavdelingen i Tromsø idrettslag.

Jenssen er også far til Nederland-proff Ruben Yttergård Jenssen og tidligere Frankrike-proff og nå Tromsø-spiller, Ulrik Yttergård Jenssen.

Mandag ettermiddag ble det klart at Bård Flovik er ferdig som trener i Tromsø idrettslag etter å ha levert svake resultater denne sesongen.