Truls Jenssen blir sjef mot Haugesund

Spillerne blir informert om løsningen før treningen tirsdag.

Nordnorsk topptrio i Brann

Truls Jenssen (t.v.) ble hentet til Brann av Rune Skarsfjord. Jenssen var assistent i Brann i første halvdel av 2013-sesongen. Og ble en meget populær trener i klubben.

Foto: brann.no

I ettermiddag ble det klart – Bård Flovik (52) er ferdig som hovedtrener i Tromsø IL. Etter det NRK erfarer erstattes han fram mot helga av Truls Jenssen (55), leder i utviklingsavdelinga i TIL – og tidligere mangeårig spiller, leder og trener i klubben.

Jobber med løsninger

Sportssjef Svein-Morten Johansen vil ikke gå ut med hvilken løsning ledelsen har landet på fram mot helga. Han sier dette til NRK mandag kveld:

– Vi ønsker å presentere et opplegg for spillerne før treningen på tirsdag, de har hatt fri i dag. Det blir en løsning i utgangspunktet fram mot Haugesund-kampen, sier Johansen.

– Kan løsningen bli mer langvarig enn som så?

– Jeg utelukker ingen ting. Vi jobber med løsninger både på kort og litt lengre sikt, svarer sportssjef Johansen.

Erfaren

Truls Jenssen har lang fartstid som trener – blant annet 10 sesonger i TUIL. Han har også vært hovedtrener i Sogndal i eliteserien, og hans siste trenerjobb i eliteserien var i Bergen og Brann i 2013.

Der forlot han klubben allerede i mai for å følge opp yngste sønn Ulrik Yttergård Jenssen, som da spilte i franske Lyon.

Jenssen har også den trenerlisensen som kreves for å trene et eliteserielag. Han kommer til å lede treningen på Alfheim tirsdag.

Sigurd Rushfeldt er fra før inne på enkelte økter med A-laget. Muligens blir han trukket enda mer inn.

Truls Jenssen har ikke besvart NRK sine henvendelser mandag kveld.