Hopp til innhold
Det russiske Mil MI-8-helikopteret på Svalbard
Foto: Birger Amundsen

Helikopterstyrt ved Barentsburg

Oppsummert

Åtte personer omkom da et russisk helikopter havarterte i sjøen ved Barentsburg 26. oktober 2017. Helikopteret ble funnet på 209 meters dyp. Årsak til styrten er at pilotene mistet sikten i kraftig snøvær, opplyser havarikommisjonen.

 • Pilotene mistet sikten før ulykke

  Årsaken til helikopterulykken ved Barentsburg på Svalbard 26. oktober 2017, var at pilotene mistet sikten i kraftig snøvær. Åtte menensker mistet livet i styrten som nå er ferdiggransket av havarikommisjonen.

 • Nytt sikkerhetsutstyr på helikopter

  Det russiske helikoptret som benyttes til flygninger mellom Longyearbyen og Barentsburg har nå fått innstallert nytt sikkerhetsutstyr. Bakgrunnen er ulykken med den samme helikoptertypen ved Barentsburg for ett år siden, der åtte personer omkom. Ifølge Teknisk Ukeblad er nå helikoptret utstyrt med flytelemener. I tillegg skal det utrustes med redningsflåter. Det er fortsatt ikke kjent hva som foråsaket ulykken i oktober 2017.

 • Skal bygge om russisk helikopter

  Helikopteret Mil Mi8 skal bygges om. Det er samme modell som gikk i sjøen utenfor Barentsburg i fjor. Åtte personer omkom i ulykken. Ifølge Teknisk Ukeblad blir det installert flyteelementer og redningsflåter som på de norske offshorehelikoptrene.

  Det russiske Mil MI-8-helikopteret på Svalbard
  Foto: Birger Amundsen
 • Ingen nye funn på Svalbard

  Det er ikke gjort nye funn av omkomne etter helikopterulykken på Svalbard i slutten av oktober. Sysselmannen har gjennomført jevnlige søk med helikopter i havariområdet, uten funn av de sju som fortsatt er savnet. Det opplyser assisterende sysselmann Berit Sagfossen. Åtte personer mistet livet da et russisk helikopter havarterte i sjøen ved Barentsburg.

 • Ferdig med tekniske undersøkelser

  Havarikommisjonen er ferdig med de tekniske undersøkelsene av det russiske helikoptret som havarerte på Svalbard i oktober. Etter nyttår reiser Havarikommisjonen til Russland for å ta nye avhør, sier avdelingsdirektør Kåre Halvorsen.

Siste fra Troms og Finnmark