Hopp til innhold

Gleder du deg til høsten? Regn og snøbyger i vente

De neste dagene blir ikke spesielt varme i Nord-Norge. I stedet blir det opp mot stiv kuling samt regn og snøbyger i landsdelen.

Høstlig morgenstemning i Tromsø

Høstlig morgenstemning i Tromsø ved en tidligere anledning.

Foto: Olaf Jacobsen

Vinden øker i Nord-Troms.

– Onsdag blir været litt bedre enn tirsdag. Det blir mye vind på kysten av Nord-Troms, opptil stiv kuling, sier statsmeteorolog Unni Thomsen.

Det blir også noen regnbyger:

– Men det ser ut til å bli mindre og mindre byger utover dagen og så blir det litt sol å se på etter hvert, sier Thomsen.

Temperaturene i fylket vil ligge på mellom 10 og 12 grader. På Spitsbergen vil sola gløtte frem og tilby temperaturer på opp mot seks grader.

Lite nedbør fremover

Ikke én millimeter nedbør ventes de neste ni dagene i byene Tromsø, Bodø, ifølge Yr.no. Været melder å veksle mellom sol og opphold.

I Harstad kommer regndråper på torsdag, men eller venter byen i Sør-Troms vekslende, tørt vær. I Alta dukker regndråpene opp på fredag, og kun da, ifølge Yrs varsel for de neste ni dagene.

For Troms' del oppsummerer Thomsen torsdagsværet slik:

– Det blir ganske ok vær. Oppholdsvær og litt sol. Temperaturene vil være på omtrent det samme, altså i overkant av 10 grader i løpet av dagen, sier hun.

– Fortsatt kjølig og noen regnbyger både i dag og i morgen. Men det ser ut til å bli lite nedbør og litt sol utpå dagen i morgen.

Været, onsdag 10. august: Snø i Nordland

Meteorologisk institutt kunne avsløre dette været like eter klokken 17 tirsdag ettermiddag.

Troms og Finnmark
Vestlig frisk bris utsatte steder, stiv kuling på kysten mellom Torsvåg og Sletnes. Enkelte regnbyger og etter hvert perioder med sol.

Nordland
Vestlig frisk bris på kysten, fra onsdag ettermiddag skiftende bris. Regnbyger og noe sol. Snøbyger over cirka 1000 meter.

Spitsbergen

Nordaustlig bris, på kysten stedvis opptil stiv kuling. Stort sett oppholdsvær og perioder med sol.