Hopp til innhold

Frp-er trakk seg: – Jeg har tatt avgjørelsen helt alene

– Jeg har tenkt på dette siden jeg leste avisa på fredag, og jeg har tatt avgjørelsen helt alene. Det sier Ellinor Nilsen som brøt ut fra Fremskrittspartiet og stilte som uavhengig representant på det som skulle være konstitueringsmøtet for kommunestyret i Alta.

Ellinor Nilsen bryter med Frp

Ellinor Nilsen og Monica Nielsen under kommunestyremøtet mandag.

Foto: Gyda Katrine Hesla / NRK

– Jeg er ikke kjøpt og betalt, og jeg har heller ikke forlangt posisjoner, om det er noen som tror det.

Ellinor Nilsen brøt med Frp fordi hun synes lønningene til politikerne er urimelig.

Totalt skulle Alta kommune bruke tre millioner kroner mer enn tidligere på frikjøp av politikere. Frps ordførerkandidat Ronny Berg forklarer at det meste av dette forklares med økt frikjøp av gruppeledere.

Men ordførerens egen lønn lå an til å passere lønna til landets fremste folkevalgte, nemlig stortingsrepresentantene. Går det som forslaget viser, vil ordføreren i Alta tjene drøyt 960.000 kroner.

– Nå har jeg vært i hovedutvalget for helse og sosial i 12 år og vet at vi trenger de pengene mye mer dit, og ikke til lønninger, sier Ellinor Nilsen.

Da Nilsen brøt med Frp, mistet de fem partiene som hadde gått sammen og stilt seg bak Ronny Berg som ordfører, flertallet de hadde.

Tøff avgjørelse

Ellinor Nilsen forteller at dette var en tøff avgjørelse å ta. Hun har sittet i kommunestyret før, og dette er hennes tredje periode.

– Jeg har vært medlem i Frp veldig lenge. Jeg tenker på det å kjøpe seg så store posisjoner, og så mye penger som jeg vet at vi ikke har i denne kommunen. Vi er ikke styrtrike. Jeg mener vi kan gjøre det mye bedre enn å betale disse pengene ut i lønninger. Vi trenger de pengene til andre viktige saker i kommunen.

Forventer du et press fra tidligere partikolleger fram mot neste mandag?

– Jeg tror ikke det blir noe press. Jeg føler ikke noe press, og jeg tror jeg er sterk nok til å stå imot uansett hva det måtte være, sier Nilsen.

Nilsen er ikke sikker på om hun ønsker seg en posisjon i det nye Ap-styrte flertallet, som ser ut til å bli en realitet.

– Jeg hadde et ønske til mine partivenner i Fremskrittspartiet, i og med at dette er min siste periode. Det var å være leder i Stiftelsen Utleieboliger. Jeg har sittet i stiftelsen og trives veldig godt. Noe annet har jeg ikke forlangt fra Frp, sier Nilsen.

Nilsen får ikke være leder, men poengterer at det overhodet ikke har noe med at hun brøt ut av Frp.