• Europas lengste og tøffeste sledehundeløp – 1200 kilometer.
  • Vilt, rått og vakkert. En ensom kamp mot seg selv og naturen.
  • NRK Finnmark holder deg oppdatert gjennom hele løpsuken.
  • Andre prisvinnere i 2018

Årets frivillige ble løypekjøreren Hans Arne Bekkeli, som også bistår løpet på flere områder. Årets beste sjekkpunkt ble Jergul 500-kilometersklassen. Neiden tok med seg den samme prisen i den lengste utgaven av løpet. Sportsmanship-prisen gikk til Marit Honerød Hoveid, mens 2018-løpets mest uheldige hundekjører var Thor Magne Fjæstad.

• Grytbak tildelt prestisjeprisen

Ove Grytbak fra Røros som kom inn til 6. plass i 2018-utgaven av Finnmarksløpet. Han kom i mål med tolv hunder. Grytbak fikk på bakgrunn av det prisen for beste hundestell.

Ove Grytbak
  • Fullførte for 20. gang

Alta-kjøreren Arne Karlstrøm (bildet) og Troms-kjøreren Tom Frode Johansen fullførte begge Finnmarksløpet for 20. gang i 2018. Johansen kjørte inn til en 7. plass, mens Karlstrøm ble nummer 12.

Arne Karlstrøm
  • Sistemann i mål

Marit Honerød Hoveid kom sundag morgon klokka 09:41 i mål til 18.-plass i årets utgåve av 1200-kilometeren i Finnmarksløpet. Ho er dermed siste person som fullfører årets løp. Av totalt 39 spann som stilte til start har 21 deltakarar brote i løpet av løpet.

• Kristian Walseth ble nummer fire

Kristian Walseth kom inn til Alta 01:55 natt til lørdag, nær tre timer etter vinneren. Han hadde ni hunder med til mål. Walseth ble dermed nummer fire i årets Finnmarksløp, og vant med det også sølvmedalje i NM. Ved målgang sa han at løpet hadde vært tøft og utfordrende. Walseth var fornøyd med innsatsen, og sa at dette var det beste han og hundene kunne prestere denne gangen.