Hopp til innhold

Jens er kåret til Årets villmarking: – Det er helt surrealistisk

Den friluftsglade Jens Kvernmo tar de fleste utfordringer på strak arm. Han har trosset frostskader, vær og vind, og ble i dag belønnet med hederstittelen "Årets villmarking 2018".

Han er kåret til årets villmarking. Friskusen trosser nå kraftige frostskader og fortsetter sin krevende hundespanntur og TV-innspilling.

Jens Kvernmo fra Ogndal er kåret til Årets villmarking 2018.

Jens kvernmo

Jens Kvernmo drar ofte på lange ekspedisjoner, der han filmer alt han gjør fra morgen til kveld.

Foto: Jens kvernmo

– Kjente eventyrere som Børge Ousland og Lars Monsen har vunnet denne prisen, og nå er det Jensemann fra Ogndal. Det er helt surrealistisk, sier en ydmyk Jens Kvernmo.

Årets villmarking er en lidenskapelig jeger og friluftsmann, og har laget flere TV-programmer fra den norske villmarka.

I fjor overvintret han i Sylan, og i februar begynte han og hundene på den lange turen fra Alta til Trøndelag. Det ble hans livs tøffeste tur så langt. For i 30 minusgrader har det sin pris å være eventyrer.

Jens Kvernmo

Fingertuppene ble forfrosset da Jens Kvernmo skulle filme med drone under Finnmarksløpet.

Foto: Jens Kvernmo

– Jeg klarte å forfryse fingrene i starten av turen. Det skjedde utrolig fort. Jeg sto på sleden og filmet med dronen, og innen ti minutter var fingrene helt forfrosset, sier Kvernmo.

Camp villmark har stått for denne kåringen i 10 år, og tidligere har blant annet Lars Monsen, Tonje Helene Blomseth, Børge Ousland og tursøstrene Stine og Hege Schultz Heiring fått tittelen "Årets villmarking.

årets villmarking

Jens Kvernmo vant blant annet over Vibeke Sefland, som har besteget mange kjente fjell, som Lothse og Mount Everest på en uke.

Foto: Even Langmo / nrk

Juryens begrunnelse:

Juryen gratulerer Jens Kvernmo med prisen Årets Villmarking 2018!
Jens har gjennom sin jordnære og sympatiske væremåte bygget opp en bunnsolid posisjon som friluftsmann, eventyrer og TV-personlighet.

Han dokumenterer den norske naturen på en flott måte, og får samtidig frem sine egne tanker og refleksjoner om ulike tema han brenner for. Gjennom sine veldokumenterte ekspedisjoner har han utvilsomt inspirert mange av oss til å ta naturen i bruk og således fått både gamle og unge opp av sofaen.

Han har motet til å følge sine egne drømmer og kjemper seg alltid videre – uansett hva naturen byr på av utfordringer. Jens er en verdig vinner av tittelen Årets Villmarking og vi gleder oss stort til å følge han videre.

Kommer på NRK

Kvernmo er kjent for å være en god formidler. Han har flere ganger filmet sine ekspedisjoner gjennom døgn, uker og måneder, i all slags vær, både når det går bra og når det ikke går så bra.

Nå er tøffingen på vei fra Finnmark og hjem til Trøndelag med hundespann, og til neste vinter blir både hundene og Jens å se på NRK1.

Jens kvernmo

– Nå er vi klare for avmarsj, det blir vanvittig deilig, sier Kvernmo til kameraet som han tar med seg på turen fra Finnmark.

Foto: Even langmo / nrk