Entreprenør skal eie lokaler på UNN

Entreprenøren Consto fra Tromsø skal bygge ei kontorfløy på Universitetssykehuset i Tromsø for 99 millioner kroner. UNN skal leie lokalene av entreprenøren i 25 år.

PET-skanner gir bedre kreftdiagnostikk

PET-skanner gir bedre kreftdiagnostikk og dermed bedre behandlingsmuligheter.

Foto: TORKILD JEMTERUD / NRK

Dette er en spesiell kontrakt som et enstemmig styre i UNN har gått inn for. Kontrakten må endelig godkjennes av styret i Helse Nord.

– Dersom denne kontrakten blir godkjent, får vi billigere kontorlokaler enn dem vi i dag må leie i byen, og mye nærmere sykehuset enn de løsninger vi har i dag, sier sykehusdirektør Tor Ingebrigtsen ved UNN til NRK. Kontorfløya er på 4000 kvadratmeter og skal stå ferdig neste høst.

Overtar etter 25 år

Ved UNN bygges det nye lokaler for PET-senteret, som er et diagnose- og behandlingssenter for kreft. Consto er entreprenør. Selskapet var villig til å finansiere kontorlokalene som skal leie til UNN. Etter 25 år vil UNN kunne overta lokalene vederlagsfritt.

Tor Ingebrigtsen

Tor Ingebrigtsen er administrerende direktør ved Universitetssykehuset Nord-Norge.

Foto: Ørjan Hansen / NRK

Det vanlige er at sykehuset låner penger og bygger i egen regi. Men det har ikke UNN penger til i dag.

– UNN har ikke kontantbeholdning til å finansiere dette bygget. Den eneste muligheten vi hadde for å få utvidelsen av PET-senteret realisert, var å inngå en slik leasingavtale som styret har anbefalt.

Sparer penger

Men sparer UNN penger på en slik 25-årig avtale om leie?

– Ved å inngå denne kontrakten vil vi spare flere titalls millioner kroner, sammenlignet med fortsatt leie av lokaler rundt om i byen, sier Tor Ingebrigtsen.

Han sier at UNN foreløpig ikke har planer om flere nybygg. Men styret i Helse Nord har åpnet opp for denne typen finansiering som nå skal benyttes ved den nye kontorfløya på sykehuset i Tromsø.

Les også: Trond Mohn gir millioner til sykehus i nord