Hopp til innhold

Politiet: – Dette er et puslespill

Politiet i Tromsø mener de sitter på mye god informasjon i etterforskningen etter at en mann ble funnet drept på Kvaløysletta tirsdag. Men en drapsmann er fortsatt på frifot.

Kripos Tromsø

Kripos ankom onsdag formiddag Tromsø for å bidra i etterforskningen.

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

– Det er veldig tidlig i etterforskningen enda, men vi har mye godt materiale. Dette er et puslespill, og det er ikke sikkert at oppklaringen kommer i dag eller i morgen. Men jeg har god tro på at vi skal oppklare denne saken, sier politiinspektør Einar Sparboe Lysnes til NRK.

Se videointervju:

Om drapet i Tromsø.

Foto: Jørn Inge Johansen, NRK.

En 48 år gammel mann ble funnet drept tirsdag ettermiddag i en kommunal bolig på Kvaløysletta i Tromsø. Kripos ankom drapsstedet like før klokken 12.00 onsdag formiddag for å bistå politiet i etterforskningen.

– Det foregår kriminaltekniske undersøkelser i boligen. Vi gjorde en del undersøkelser i går, men vi fullfører det arbeidet nå med bistand fra Kripos, forteller Sparboe Lysnes.

Politiet har fortsatt ikke siktet eller noen mistenkte i drapssaken.

Kripos etterforsker drap

Onsdag ettermiddag holder Kripos på med kriminaltekniske undersøkelser i boligen hvor en mann ble funnet drept tirsdag.

Foto: Øystein Antonsen / NRK

– Den døde er ikke hentet ut av boligen

Politiinspektøren ønsker ikke å kommentere hvilke funn de har gjort på åstedet eller eventuelt andre plasser. Heller ikke å slippe detaljer rundt måten den 48 år gamle mannen ble drept på.

– Den døde er ikke hentet ut av boligen, fordi det fortsatt foregår undersøkelser på stedet, sier Sparboe Lysnes.

Politisperring Kvaløya drap

Den kommunale boligen er sperret av, og beboerne har fått tilbud om et midlertidig bosted.

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

Politiet bekreftet sent tirsdag kveld at de sto overfor et drap. Da hadde tekniske etterforskere jobbet i flere timer inne i den kommunale boligen på Kvaløysletta, der den drepte ble funnet.

– Det gikk ikke mange minuttene før vi skjønte at vi sto overfor en drapssak. Det var skader av en slik karakter at det framstod åpenbart at vi snakket om en drap. Men vi valgte å vente med å gå ut med denne informasjonen av taktiske grunner, forteller han.

Ønsker tips fra publikum

Politiet opplyser at de er interessert i alle opplysninger som publikum mener kan ha interesse for saken.

– Det er bedre at vi får en telefon for mye enn en for liten, sier politiinspektøren til NRK.

Sparboe Lysnes forteller at de har hatt rundspørring i området, i tillegg til å ha hatt kontakt med de andre beboerne i boligen og andre personer som kan ha opplysninger om bevegelser i området og avdødes bevegelser i tiden før drapet.