Hopp til innhold

Anke til Høyesterett førte ikke frem

Mannen ble dømt til 21 års forvaring for drap på to personer. Høyesterett vil ikke behandle saken.

Kvaløy-drapene

I Hålogaland lagmannsrett ble mannen idømt 21 års forvaring, med en minstetid på 10 år.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Svein Kristian Wikstrøm var forsvarer for mannen i ankesaken i Lagmannsretten. Han mente mannen var for gammel for å idømmes forvaring.

– Min klient er 50 år gammel, og det faktum taler mot at han skal ha forvaringsstraff, vi vil derfor anke til Høyesterett over reaksjonsmåten, sa Wikstrøm til NRK da dommen kom.

Nå har Høyesterett avvist anken, dermed opprettholdes straffen på 21 års forvaring, med en minstetid på 10 år. Dette er samme straffutmåling som Nord-Troms tingrett idømte mannen.

I Hålogaland lagmannsrett ble mannen idømt 21 års forvaring, med en minstetid på 10 år. Retten mener mannens våpeninteresse og evne til god planlegging øker risikoen for at mannen kan gjøre nye alvorlige handlinger, og mener en forvaringsdom er riktig for å verne samfunnet.

De mener mannen fungerer intellektuelt og viser også til at tidligere behandling ikke har ført til bedring.

Også i 2006 ble det slått fast av psykiatrisk sakkyndige at behandling ikke ville føre frem.

I september 2014 ble Hermod Magne Steinsund funnet skutt og drept rett innenfor døra i sin egen leilighet på Kvaløysletta i Tromsø. Stein Håvard Larsen er fremdeles ikke funnet, men en rekke beviser knytter 50-åringen til drapet på Larsen. Deriblant en rekke blodspor i drapsmannens leilighet.