Hopp til innhold

Politiet om drapssak: – Vi står ikke på bar bakke

Politiet i Tromsø har ikke siktet eller mistenkt noen personer for drapet på en mann i 40-årene på Kvaløysletta, men sier at de på langt nær er på bar bakke i etterforskninga.

Krimteknikere på Kvaløysletta i Tromsø

Krimteknikere har jobbet hele natt med arbeid i huset hvor en 48 år gammel mann ble funnet drept tirsdag ettermiddag.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

– Vi driver med etterforskning, og i den forbindelse er det mange navn som vi sjekker i saken. Vi er på langt nær på bar bakke, men det korrekte svaret er at vi ikke har noen personer som er siktet eller mistenkt for drapet så langt, sier politiinspektør Einar Sparboe Lysnes i Troms politidistrikt.

En 48 år gammel mann ble funnet drept hjemme på Kvaløysletta i Tromsø tirsdag ettermiddag. Politiet har siden da avhørt en rekke personer i området, og nye opplysninger underveis fører til en rekke nye avhør i løpet av dagen, ifølge Sparboe Lysnes.

– Vi har ingen enkeltpersoner som vi har grunnlag for å mistenke for dette, ei heller grunnlag for å lete etter personer for å pågripe dem. Men vi har personer som vi har vært i kontakt med, og personer som vi vil ta kontakt med for å gjennomføre vitneavhør. Så får vi se hvor vi står når vi får et grunnlag for å mistenke noen for å ha vært med på denne gjerningen, men da vil vi selvfølgelig sikte de for drap, forteller han til NRK.

Venter på obduksjonsrapport

Politiet venter onsdag de første svarene fra obduksjonsrapporten av den 48 år gamle mannen som ble funnet drept tirsdag.

– Vi har en rimelig god idé om drapstidspunktet, men vi forventer at den foreløpige obduksjonsrapporten vil kunne gjøre vinduet mindre, sier politiinspektør Einar Sparboe Lysnes.

Det bor åtte personer i den kommunale boligen der mannen bodde. Naboer beskriver beboerne i hybelhuset som rolige og hyggelige, selv om politiet har vært på adressen flere ganger.

Politibil ved åsted på Kvaløysletta

Politiet holder vakt ved huset på Kvaløysletta i Tromsø der en mann i 40-årene er funnet død.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Kripos bidrar i etterforskningen

Kripos kommer til Tromsø onsdag morgen for å bistå politiet i etterforskningen.

– Kripos har en spesialkompetanse, og masse erfaring med denne type saker. I denne sammenheng har vi bedt om både taktisk etterforskning og kriminaltekniker. Det er viktig for oss å ha den beste kompetansen med på laget så tidlig som mulig, sier Sparboe Lysnes.

Politiet definerte først dødsfallet som mistenkelig, før dem tirsdag kveld slo drapsalarm.

Einar Sparboe Lysnes

Politiinspektør Einar Sparboe Lysnes forteller at de allerede tirsdag ettermiddag etterforsket dødsfallet som en drapssak.

Foto: Petter Strøm / NRK

– Da vi kom fram til åstedet og fikk undersøkt avdøde, var vi tidlig ikke i tvil om at vi sto overfor et drap. Vi har etterforsket dette som et drap siden i går ettermiddag. Vi har av ulike grunner som jeg ikke ønsker å gå inn på ventet med å gå ut i media med dette som en drapsetterforskning. Men skadene på avdøde er av en slik karakter at vi ikke er i tvil om at dette er en drapssak, sier Sparboe Lysnes.

Han forteller videre at det er for tidlig å si noe sikkert om på hvilken måte drapet har skjedd.

– Vi ønsker heller ikke si noe om det vi vet. Det er taktiske grunner til at vi ønsker å sitte med kortene tett til brystet i starten av etterforskningen.

Kommunen i møte om saken

Avdøde ble funnet død i en kommunal bolig på Kvaløysletta tirsdag. Tromsø kommune skal onsdag morgen ha møte om drapssaken på Kvaløysletta.

På møtet vil blant annet boligsjefen og enhetsleder for rus og psykiatri delta.

– Grunnen til at enhetsleder for rus og psykiatri er involvert, er fordi de har tjenester i området hvor drapet ble begått, sier kommunaldirektør Eva T. Olsen.

Hun kan ikke kommentere om personen som ble drept benyttet denne tjenesten.

POlitimann utenfor bolig på Kvaløysletta i Tromsø

Politiet bekreftet sent tirsdag kveld at de sto overfor et drap.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

– Avdøde var en kjenning av politiet

Politiinspektør Einar Sparboe Lysnes ønsker ikke å gå ut med hvilken informasjon som har kommet ut av vitneavhørene, da han ikke ønsker at framtidige vitner skal bli påvirket av det som står skrevet i media.

Politiet har fortalt at avdøde var kjent for politiet fra før av.

– Jeg ønsker ikke å gå i detalj om vår kjennskap til avdøde, men jeg kan bekrefte at han var en kjenning av politiet, sier Sparboe Lysnes til NRK.