NRK Meny
Normal

Uklar informasjon om «verstingtunnel»: – Føler oss innestengt

Sifjordtunnelen er én av flere tunneler i Troms, som nå skal rustes opp for flere millioner kroner. Vedlikeholdsarbeidet er sårt trengt, men hos innbyggerne er frustrasjonen stor.

Sifjordtunnelen

Tunnelen ligger midt i et bygdesamfunn som er uten omkjøringsmuligheter.

Foto: NRK

– Dette er en tunnel som er midt i et bygdesamfunn som er uten omkjøringsmuligheter. Vi kan ikke ha en slik situasjon med at det stadig er uklarhet rundt åpning- og stengningstider i tunnelen, sier politiker i Sifjord, Hans Peder Pedersen.

Han føler at informasjonen om tunnelarbeidet ikke stemmer med virkeligheten.

Skiltene foran tunnelen sier én ting, mens Veitrafikksentralen sin informasjonstavle på Siland gir andre opplysninger. Virkeligheten er ofte en tredje variant, og så kommer informasjon på sosiale medier på toppen av det.

Steinras Røyrnesbukta

Steiner raste ut i vegen på Fylkesveg 243 i Røyrnesbukta i mai i år.

Foto: NRK

Sifjord er et utsatt område for ras, og senest i mai gikk det et stort steinras som ødela deler av Fylkesveg 243.

Statens vegvesen har også vurdert strekningen til en av rundt 100 veistrekninger i Troms og Finnmark som er skredutsatte.

– Vi forstår at folk er frustrerte

Tidligere i år ble det kjent at Troms fylkeskommune bevilget 80 millioner kroner til å oppgradere tunnelene på Senja og Midt-Troms.

Pengene som går til Skalandstunnelen, Bjørgatunnelen og Sifjordtunnelen, er en del av en vedlikeholdsplan for totalt 20 tunneler i Troms.

– Vi betaler skatt og veiavgift, men når vi ikke får informasjon om når tunnelen stenger, så føler vi oss innestengt, sier Thomas Gurgnes som bor i Søndre Torsken i Troms.

Byggeleder i Statens vegvesen, Ernest Tukov lover at informasjonen skal bli bedre.

– Vi forstår at folk er frustrerte, men vi har hele tiden forsøkt å lage en tidsplan som passer både trafikantene og det arbeidet som blir gjort. Det er dessverre ikke lett å få alt til å gå opp bestandig, sier Tukov.