Tromsømann anmeldt for flere overgrep mot barn

Faren som er siktet for overgrep mot sin datter er anmeldt igjen. En kvinne hevder han også forgrep seg mot henne da hun var barn.

Tinghuset

10. mars kan den siktede mannen bli ytterligere varetektsfengslet. Her Nord-Troms tingrett.

Foto: Petter Strøm / NRK

– En voksen kvinne har tatt kontakt med politiet og forklart seg om det vi mener er straffbare forhold. Hun skal ha blitt utsatt for overgrep av siktede over et lengre tidsrom da hun var barn, sier politiadvokat Elin Nordgård Strand til NRK.

Elin Norgård Strand

Politiet vil ha siktede i overgrepssak fortsatt fengslet, sier politiadvokat Elin Nordgård Strand.

Foto: NRK

Det er gjort et avhør av fornærmede, og det skal gjennomføres flere avhør av henne og vitner for å få klarlagt alle detaljer i den nye saken.

Alvorlig siktelse

Det var i november i fjor at Tromsø-mannen ble siktet for seksuelle overgrep mot sin datter. Mannen i 40-årene har sittet i varetekt siden da. Han er siktet for seksuell omgang med barn under 14 år – og den seksuelle omgangen skal ha vært samleie. Han er også siktet for besittelse av overgrepsbilder. Strafferammen er 21 års fengsel.

Når etterforskningen av den nye saken er ferdig kan siktelsen mot mannen bli utvidet.

Det gjenstår etterforskning i begge sakene, og politiet har foreløpig ikke oversikt over om det også er tatt bilder av de nye overgrepene som er anmeldt.

Vil ikke si noe om relasjon

Politiadvokaten ønsker ikke å si noe om relasjonen mellom siktede og fornærmede i den nye saken for å unngå at partene blir identifisert.

– Vi har foreløpig heller ikke oversikt om det er noen sammenheng mellom de to sakene. Den siste fornærmede fikk høre om saken, og tok derfor kontakt med politiet, er alt Nordgård Strand vil si på nåværende tidspunkt.

Politiet forsøker nå å snakke med siktede om den nye anmeldelsen, men han har ikke vært i stand til å la seg avhøre den siste tiden av helsemessige grunner.

Ønsker fortsatt fengsling

10. mars går fengslingsperioden for siktede ut. Påtalemyndigheten har begjært siktede fengslet i ytterligere fire uker.

– Det gjør vi etter reglene om såkalt rettshåndhevelsesarrest når det er alvorlige straffbare forhold med strafferamme over ti år og særlig sterk mistanke, sier politiadvokat Elin Nordgård Strand.

NRK har vært i kontakt med mannens forsvarer, men vedkommende vil ikke uttale seg om sakene.