Far siktet for seksuelle overgrep mot datter

En mann i 40-årene fra Tromsø er varetektsfengslet etter å ha blitt siktet for seksuelle overgrep mot sin datter. Strafferammen er ti års fengsel.

Nord-Troms tingrett

Nord-Troms tingrett mente at forholdene i siktelsen i er så alvorlige at mannen må sitte i varetekt.

Det var SMISO, støttesenteret mot incest og overgrep, som kontaktet politiet og fortalte at de hadde mistanke om overgrep mot et barn i Tromsø.

– Politiet undersøkte saken, og det førte til at en mann i 40-årene ble pågrepet og siktet for seksuell omgang med barn under 14 år, hvor den seksuelle omgangen var samleie. Det sier påtaleansvarlig ved Troms politidistrikt, Hege Føsund Christiansen til NRK.

Alvorlig sak

Mannen er siktet etter straffelovens paragraf 195. Saken har en strafferamme på ti år fengsel.

Han ble i Nord-Troms tingrett varetektsfengslet i fire uker med brev– og besøksforbud 20. november i fjor. Fengslingsperioden ble forlenget 17. desember til fire nye uker med brev- og besøksforbud på grunn av frykt for bevisforspillelse.

– Politiet mener saken er alvorlig, og avhører både fornærmede, den siktede og andre vitner, sier Føsund Christiansen.

Databeslag

Politiadvokaten vil av hensyn til etterforskningen ikke si noe om hva de involverte har sagt i avhør. Hun vil heller ikke kommentere om mannen har erkjent å ha foregrepet seg mot sin datter.

Det er gjort databeslag hos faren, men foreløpig kan ikke politiet si noe om innholdet styrker mistanken mot faren.

– Jeg vil heller ikke kommentere familieforholdene i denne saka.

Etterforskningen vil gi flere svar om hvor lenge de eventuelle overgrepene skal ha funnet sted. Foreløpig er det ikke tatt ut tiltale mot barnefaren, sier påtaleansvarlig ved Troms politidistrikt, Hege Føsund Christiansen.

Vil skjerme jenta

NRK har vært i kontakt med jentas bistandsadvokat, men vedkommende vil ikke kommentere saka for å skjerme den unge jenta som er under 14 år.

Den siktedes forsvarer vil ikke kommentere saken på nåværende tidspunkt.