NRK Meny
Normal

Jente (17) og jente (19) døde etter at bil med fire havnet i sjøen

To jenter på 17 og 19 år ble sendt til Universitetssykehuset i Nord-Norge etter at bilen de satt i havnet i sjøen i Vadsø. UNN bekrefter at begge er omkommet.

Ulykke på kaia i Vadsø 17. mai

Ulykken skal ha skjedd ved kaia i Vadsø.

Foto: Silja Arvola

Ulykken skjedde klokken 01.00 natt til 17. mai, da bilen havnet utenfor et kainanlegg i Vadsø sentrum.

Universitetssykehuset i Nord-Norge kunne cirka klokken 10.00 bekrefte at den ene av jentene er omkommet, mens den andre ble bekreftet omkommet klokken 13.45.

– Vi kan bekrefte at begge jentene er omkommet. De døde av skadene de fikk etter ulykken, sier kommunikasjonsrådgiver Marit Einejord ved Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN).

Politiet etterforsker saken

Det satt fire ungdommer i bilen da ulykken skjedde. To unge gutter på 20 og 21 år klarte å komme seg ut av bilen etter at den havnet i vannet, opplyser politiet i Øst-Finnmark.

Politiet kan foreløpig ikke si noe om hva som forårsaket ulykken. De etterforsker saken som en ulykke og det vil bli tatt avhør av de som var i bilen og eventuelle andre vitner til hendelsen.

Det er ikke mistanke om ruspåvirket kjøring, men det er likevel tatt blodprøve av sjåføren. Han er foreløpig siktet for uaktsom kjøring og førerkortet er beslaglagt til man får klarlagt hendelsesforløpet.

Hentet opp av dykkere

Ulykke Vadsø 17 mai 2

Ulykkesbilen havnet utenfor det som kalles Dampskipskaia i Vadsø.

Foto: Silja Arvola

Lokalt helsepersonell kom raskt til stedet. Redningshelikopter fra Banak og ambulansefly fra Kirkenes med anestesiteam ble også sendt til stedet.

– To av ungdommene klarte på egen hånd å komme seg ut av bilen, mens to ungdommer ble tatt opp av dykkere 20 minutter etter at politiet fikk melding. Det ble gjort livreddende førstehjelp på jentene, og de ble sendt med ambulansefly til Tromsø, sier operasjonsleder Eirik Pedersen i Øst-Finnmark politidistrikt.

Kommunen har opprettet et kriseteam for de pårørende ved samfunnshuset Vårbrudd i buen. Her vil blant annet Røde kors, og fagpersonell være behjelpelig.

Pårørende kan også ringe telefonnummer: 78942311 og 78942317.

Åpnet samfunnshus

Video Ulykke Vadso

Ulykken skal ha skjedd ved kaia i Vadsø. Rådmann i Vadsø, Jens Betsi, forteller om hendelsen.

Rådmann i Vadsø, Jens Betsi, forteller at en Røde kors-patrulje straks kom til unsetning, og at kommunen hadde en dykker på jobb.

– Det gjorde at dykkerne relativt raskt kunne rykke ut, sier rådmannen.

Etter at ulykken skjedde valgte kommuneledelsen å åpne opp samfunnshuset Vårbrudd hvor ungdommen i Vadsø kunne komme for å snakke om ulykken. Der ble de tatt vare på av foreldre, kommunal ledelse og personell fra Røde kors.

– Det går mye rykter når slike ulykker skjer. Vi valgte derfor å samle ungdom og russ for å få ut korrekt informasjon, sier Betsi.

Ulykke Vadsø 17 mai

De to jentene ble sendt til UNN i Tromsø med ambulansehelikopter.

Foto: Silja Arvola