NRK Meny
Normal

Snowboard-film åpner TIFF

Filmen «There's always next season» er laget og medvirket av tromsøværinger.

Martha Otte og Carl Christian Lein Størmer

Festivalsjef Martha Otte og regissør Carl Christian Lein Størmer. Presentasjonen foregikk på Korken alpinanlegg.

Foto: Sveinung Åsali / NRK

– Det er alltid en stor glede å kunne ha en åpningsfilm fra en nordnorsk regissør, og There's always next season er en film vi virkelig har ventet på, sier festivalsjef Martha Otte.

Fredag ble åpningsfilmen til Tromsø internasjonale filmfestival (TIFF) 2015 presentert. Guttene bak filmen var en del av starten på snowboard-miljøet i Norge, og nå tiår senere forteller de sin historie.

Se filmtrailer:

På presentasjonen av filmen blir den beskrevet slik:

«Gjennom tre år følger regissøren i sin tid en del av miljøet og sine venner fra ei svunnen tid gjennom både opp- og nedturer i forsøket på å fullende en ungdomsvisjon i voksen alder.»

Filmfestival i Tromsø

– Uendelig stolt og ydmyk

– Denne filmen har på en måte vokst fram på TIFF, så det skulle bare mangle at vi ikke skulle gi den en sentral plass på festivalen når den er ferdig, forteller Otte.

TIFF-publikummet har nemlig kunne følge prosessen med denne filmen i flere år. Blant annet utvalgte klipp på dekk om bord Hurtigruten i fjor.

– Det er med uendelig stor stolthet og ydmykhet vi lar filmen få sin premiere som åpningsfilm under TIFF. Men også den største selvfølgelighet at vi gjør det nettopp i Tromsø under TIFF, sier regissør Carl Christian Lein Størmer.

Festivalen har de siste årene hatt fokus på subkulturer i egne sideprogrammer. I forkant av pressekonferansen hadde festivalledelsen varslet at åpningsfilmen både hadde nordnorsk og internasjonal appell.

Carl Cristian Lein Størmer

Regissør Carl Christian Lein Størmer er utdannet lege, og har også i mange år vært aktiv i Tromsøs musikkmiljø.

Foto: Sveinung Åsali / NRK