Siste reis for FlyViking – men kanskje ikke helt slutt likevel?

– Gründer Ola Giæver ser tilsynelatende ikke mørkt på tilværelsen. Han kaller nedlegginga av FlyViking for første trinn.

flyviking

Gründer Ola Giæver ser framover, og utelukker ikke at det kan være et nytt flyselskap på trappene.

Foto: Rune Nordgård Andreassen / NRK

– Du vet at Apollo 11 hadde flere trinn på ferden før den kom til månen. Og vi er på trinn 1. Nei, jeg vet hva vi holder på med, så jeg har det helt fint, sier han smilende.

Etter ti måneders drift legger flyselskapet ned, og 134 millioner investerte kroner er tapt. Men Giæver ser ikke sånn på det. Han mer enn antyder han at han har noe nytt på gang.

– Det vi gjør nå er en kontrollert avslutning av fase 1, som vi har dratt mye lærdom fra. Så vi får se hva som kommer etter det her, om det kommer noe, sier han hemmelighetsfullt.

Økonomisk floke

Få passasjerer og dårlig økonomi er grunnen til at FlyViking måtte gi seg etter bare ti måneder i lufta. Gründer Giæver innrømmer at det nok har vært gjort noen feil underveis. Men han er også stolt over det selskapet har lyktes med den korte tida det var på vingene.

– Vi har fløyet, og vi har hatt en operasjon som har gått knirkefritt. Dash 8 er en gammel flytype, men operativt har det gått veldig bra. Økonomisk har det ikke gått så bra. Men den floken ser vi på hvordan vi kan løse, når og dersom vi går videre, sier han.

FlyViking

Ola Giæver satt sjøl bak spakene da selskapet FlyViking fløy sine siste passasjerer fredag.

Foto: Rune Nordgård Andreassen / NRK

– Ikke synlige nok

Han sier han ikke blir deprimert over alle millionene som er brukt på selskapet som fredag fløy sine siste passasjerer.

– Pengene er ikke tapt, de er en investering på ferden videre.

– Men har du økonomi til å starte et nytt flyselskap?

– Den som venter, får se. Om det skulle skje, ville det ikke være alene, sier Ola Giæver og smiler lurt.

Hvordan vil du beskrive tilbakemeldingene fra publikum de ti månedene selskapet har vært i drift?

– Vi har fått vanvittig mange fine tilbakemeldinger. Men vi har dessverre ikke vært synlige i de vanlige søkemotorene som mange store bedrifter bruker når de skal reise. De bryr seg ikke om penger. Så der har vi nok gått glipp av mange flybilletter.