NTNU sier nei til Narvik

NTNU i Trondheim vil ikke ha Høgskolen i Narvik som en del av sin organisasjon. Tromsørektor Anne Husebekk sier det betyr at arbeidet med sammenslåing med høgskolene i Narvik og Harstad fortsetter for fullt.

Høgskolen i Narvik
Foto: NRK

UiT- Norges arktiske universitet regner med at fusjonen med høgskolene både i Narvik og Harstad er gjennomført 1. januar neste år.

Husebekk

Anne Husebekk vil at UiT og Høgskolen i Narvik slår seg sammen.

Foto: Marita Andersen / NRK

– Dette vil styrke teknologifagene og helse-, sosial- og velferdsfagene, sier rektor Anne Husebekk.

– En sammenslåing av HiN, HiH og UiT vil gi et større og sterkere universitet som kan utvikle enda bedre og mer relevante studietilbud, styrke fagmiljøene samt være en attraktiv samarbeidspartner for næringslivet.

Husebekk mener dette er en god løsning for Nord-Norge og for norsk høyere utdanning og forskning.

Er skuffet

Rektor Narvik

Rektor Arne Erik Holdø ved Høgskolen i Narvik.

Foto: NRK

– Jeg er skuffet over at Høgskolen i Narvik ikke blir en del av NTNU. Det sier rektor ved Høgskolen i Narvik, Arne Erik Holdø. Onsdag ettermiddag vedtok styret ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet at de ønsker storfusjon med Høgskolen i Sør-Trøndelag, Høgskolen i Ålesund og Høgskolen i Gjøvik.

Høldø sier at selv om styret ved Høgskolen i Narvik i desember i fjor vedtok at de går inn for fusjon med UiT dersom det ikke ble en avtale med NTNU, er ikke saken avgjort ennå.

– Vi skal ha et avklarende ekstraordinært styremøte fredag. Der vil vi vurdere alle alternativer, slik som en eventuell fusjon med UiT eller Universitetet i Nordland. Vi vil også diskutere tilbudet fra fylkeskommunen, som gir oss 50 millioner kroner hvis vi blir i Nordland, sier Holdø.

UiT vil likevel ta initiativ til å samle ledelsene ved de tre institusjonene for å ta stilling til den videre prosessen.