NRK Meny
Normal

KrF frir til småbarnsfamiliene

Sparket i gang valgkampen på Strandtorget i Tromsø.

Miriam Rapp og Dagfinn Høybråten

Partileder Dagfinn Høybråten og KrFs førstekandidat i Troms, Mariam Rapp satte pris på saftig nordnorsk humor da KrF gjennomførte sin nasjonale valgkampåpning i sentrum av Tromsø lørdag.

Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / SCANPIX

En kraftig satsing på familievennlige reformer. Det er resepten KrF skriver ut til seg selv for å synes i valgkampen og vinne velgere. Fleksiperm er medisinen som skal øke oppslutningen.

Med hele partiledelsen til stede i skarp augustsol sparket KrF sin nasjonale valgkamp i gang på Strandtorget i sentrum av Tromsø lørdag.

Skal sikre kontantstøtten

Partileder Dagfinn Høybråten fikk stor applaus da han lanserte KrF-forslaget om 14 nye uker med ekstra foreldrepermisjon som kan benyttes helt fram til barnet er ti år.

- Vi skal sikre kontantstøtten, og tror også det er rom for den nye reformen fleksiperm. Det vil koste vel to milliarder kroner, noe som omtrent er på størrelse med kontantstøtten da vi innførte den. Dette har vi rom for, sier Høybråten til NTB.

I familiepakken fra KrF ligger også en oppjustering av månedsbeløpet i kontantstøtten til 5.000 kroner fram til barnet er ett år og 4.000 kroner opp til to år.

– Alle stemmer teller

Fredag våknet KrFs listetopp i Finnmark, Otto Strand, til en heller dårlig meningsmåling som viste at partiet var langt unna et stortingsmandat i nord. Men Strand lar seg ikke stoppe av den grunn:

– Vi skal jobbe hardt i måneden frem til valget, men vi er jo med og kjemper om et utjevningsmandat, og alle stemmene KrF får i Finnmark vil uansett telle. Vi vil legge vekt på at KrF går inn for å bevilge ti milliarder til utbygging av strømnettet i Nord-Norge, i tillegg til en næringsmilliard og støtteordninger for fornybar energi.

Les også: