Tror på Allah, stemmesanker for KrF

164 000 mennesker med innvandrerbakgrunn har stemmerett ved årets stortingsvalg. Ali Khan skal overtale dem til å velge Kristelig Folkeparti.

Ali Khan

Ali Khan har vært aktiv i KrF i mange år. Denne høsten er han valgkampkoordinator, med innvandrermiljøene som spesialfelt.

Foto: Dang Trinh / NRK

Khan er valgkampkoordinator og har spesialisert seg på de ikke-vestlige innvandrermiljøene. KrF er det beste partiet for norske muslimer, hevder Khan og peker på alkoholpolitikken og etiske og moralske verdier som kristne og muslimer står sammen om.

Hør Ali Khan drive valgkamp her

På et bilverksted i Oslo driver Ali Khan fra Strømmen valgkamp for Dagfinn Høybråten.

- Du er muslim du også, ikke sant? spør han Farzad Esfandiari bak skranken.

Farzad Esfandiari, Ali Khan

Farzad Esfandiari kan ikke love at han vil stemme KrF. Men nesten.

Foto: Dang Trinh / NRK

- Det er valg snart og vi vil gjerne at du stemmer på oss, fortsetter Khan engasjert. Ordene moral og verdier sitter løst når han prøver å overbevise norskiranske Esfandiari om å velge KrF.

KrFs israelvennlige poltikk er problematisk for mange muslimer. Men ikke for Khan. Han mener partiet har en ganske balansert politikk når det gjelder Israel-Palestinakonflikten.

- KrF er for en to-statsløsning og jeg som muslim mener også det er det eneste rette.

KrF har ingen oversikt over hvor mange muslimer som er aktive i partiet, men ifølge informasjonssjef Erik Lunde er det ikke så mange som deltar på høyt nivå i organisasjonen. Men de som banker på blir tatt imot med åpne armer.

Når ikke opp

Til tross for sin iherdige innsats for partiet kan Ali Khan aldri nå til topps i partiet hjertet hans banker for. Den gamle bekjennelsesparagrafen setter en stopper for det. Skal man ha verv må man være kristen.

- Det plager meg ikke noe særlig. Jeg har forståelse for det. Da partiet ble stiftet for over 70 år siden var det ikke noe spørsmål om det kom til å bli aktuelt for folk med annen religiøs tro å bli medlemmer. Dessuten er jeg ikke så opptatt av å få en posisjon for å drive politikk.

Dagfinn Høybråten

KrF-leder Dagfinn Høybråten får drahjelp fra sin muslimske fotsoldat Ali Khan.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Men burde ikke det nye norskpakistanske partiet Samtidspartiet være et mer naturlig valg for deg?

- Nei, jeg synes det er mye bedre at vi med innvandrerbakgrunn, enten vi er muslimer, kristne, hinduer eller "whatever", integrerer oss i de vanlige norske partiene enn å starte egne partier, sier Ali Khan.

Kulturstrøm

 • Rykter om 007 i Nordmarka

  Agent 007 kan være på vei til en hytte i Nordmarka utenfor Oslo. Ifølge avisene Varingen og VG. De mener å ha indikasjoner på at noe rundt innspillingen av «Bond 25» er på gang i Hakadal. Men alle som er involvert i de observerte aktivitetene er tause. James Bond er tross alt hemmelig agent. (NTB)

  Daniel Craig
  Foto: Michael Sohn / Ap
 • USA: Alvorlig tiltale mot R. Kelly

  Politiet i USA har i dag tiltalt artisten R. Kelly for ti tilfeller av grove seksuelle overgrep, melder Chicago Sun Times og flere andre medier. Den siste tida har flere kvinner stått fram med historier om overgrep, blant annet i dokumentaren «Surviving R. Kelly».

 • Mat er populært på Snap

  Matkanalen hadde dobbelt så mange seere (1,7 mill.) på sine Snap Shows som på lineær tv i januar, skriver Kampanje. Matkanalens sjef, Øivind Lindøe, tror suksessen skyldes rett-på-sak oppskriftsvideoer uten masse filming av hender som lager maten.

  Snapchat
  Foto: DADO RUVIC / Reuters