Kapret pokal for forskning på blod i hjernen

Torbjørn Øygard Skodvin ved Universitetssykehuset Nord-Norge vant finalen i Forsker Grand Prix med sin hjerneforskning.

Torbjørn Øygard Skodvin

Torbjørn Øygard Skodvin fra UiT Norges arktiske universitet/Universitetssykehuset Nord-Norge får vinnerpokalen fra administrerende direktør i Forskningsrådet, John-Arne Røttingen.

Foto: Thor Nielsen / NTNU

– Dette var utrolig kjekt. Jeg er veldig takknemlig, dette har vært fantastisk å være med på. Underveis har jeg fått kjempegod hjelp av universitetet, familie og venner. Pokalen er såpass tung at jeg kjenner at jeg har vunnet, sa en fornøyd og overveldet Skodvin rett etter at han hadde mottatt pokalen.

Det skriver Forskningsrådet i en pressemelding. Skodvin er tilknyttet Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø og UiT Norges arktiske universitet.

Hjerneoperasjon

Skodvin halte i land seieren med sin presentasjon av prosjektet «Det bør være en veldig god grunn til å operere i noens hjerne». Han forsker på utposninger i hjernens blodårer og om disse må opereres eller ikke.

Ti unge forskere fra ulike studiesteder i Norge kjempet lørdag kveld om å vinne finalen i Forsker Grand Prix i Trondheim. Konkurransen handler om å formidle flere års forskning på kun fire minutter.

Tredje gang

På Byscenen i Trondheim holdt de hvert sitt innlegg. Deretter gikk tre av kandidatene videre til finalen, og til slutt kunne rundt 300 publikummere juble for en glad Skodvin.

Det er tredje gang UiT vinner «norgesmesterskapet for forskere».