NRK Meny
Normal

Hilmarsen: – Tromsø Ap er ikke i stand til å ta beslutninger

Øyvind Hilmarsen (H) og Kristin Røymo (Ap) barket sammen i het diskusjon under P1 Troms' morgensending onsdag. Hør hele debatten her.

Øyvind Hilmarsen og Kristin Røymo

De smiler nå, men temperaturen steg høyt i studio når Øyvind Hilmarsen fra Høyre og Kristin Røymo fra Arbeiderpartiet møttes i morgensendingen.

Foto: Ida Louise Rostad / NRK

Valglogo

Mange husker kanskje de to høyretoppene Øyvind Hilmarsen og Jens Johan Hjort som før valget for fire år siden satt i hvert sitt badekar i Tromsø – og lovet innbyggerne nytt badeland, hvis de fikk makten.

I går var det siste kommunestyremøte før valget, og da ble altså Tromsøbadet vedtatt – med stort flertall.

I morgensendingen i NRK Troms torsdag møttes Tromsø arbeiderpartis Kristin Røymo og byrådsleder Øyvind Hilmarsen til debatt om Tromsøbadet.

Røymo stemte for, selv om Arbeiderpartiet hadde ønsket et billigere og bedre utredet badeland.

– Vi trenger et badeland i Tromsø, men vi trenger et badeland vi har råd til å drifte. Vi er nødt til å fylle vann i bassenget vi skal bygge. Vi må være helt sikker på at de beslutningene vi tar faktisk blir noe av, så vi ikke havner på robek-lista, sier Kristin Røymo under debatten.

Hilmarsen på sin side mener saken er mer enn godt nok utredet før investeringsbeslutningen ble avgjort i kommunestyremøte onsdag.

– Det viser bare at Tromsø arbeiderparti ikke er i stand til å ta beslutninger. Hver gang det er en vanskelig sak på bordet, har de ikke evne til å ta en beslutning. Det er man nødt til å gjøre hvis man skal lede Nord-Norges største kommune som har ambisjoner om å bli Norges arktiske hovedstad. Man må kunne lede, og det kan ikke Tromsø arbeiderparti, sier Hilmarsen.

Dermed går Røymo i forsvarsposisjon, og anklager byrådet for å ha tappet sparekontoen til kommunen.

– At Ap har påpekt de dårlige utredningene og halvferdige saker i kommunestyret betyr ikke at vi har prøvd å utsette ting. Du overtok Norges mest effektivt drevne bykommune i 2011. Vi satte av millionbeløp på sparekonto hvert år, og fylte kontoen. Du tømmer kontoen og går i underskudd med 82 millioner kroner. Hvordan kan du si at du har bedre økonomistyring når vi fyller den opp, og du tømmer den?, spør Røymo.

Hør hele debatten her: