Ny gruveeier møtes med skepsis av de andre eierne

Representanten for den største aksjeeieren i Sydvaranger Gruve AS vil ikke fortelle hvem han jobber for.

Video Ja til utslipp Sydvaranger Gruve

En ukjent eier har kjøpt seg opp til 20 prosent eierandel i Sydvaranger Gruve AS, og er med det største eier i gruveselskapet. Ingen vet hvem denne eieren er, heller ikke Sydvarangers ledelse.

Foto: Nyhetsspiller / SCANPIX

Torsdag kunne avisen Finnmarken melde at Selskapet Dalnor Assets har kjøpt seg ytterligere opp, og nå eier nærmere en femtedel av Sydvaranger gruve AS i Øst-Finnmark.

Og Sydvaranger Gruve vet fortsatt ikke hvem som er hvem som er personenene bak selskapet , som skjuler seg i et skatteparadis i Karibia. Dalnor Assets har en ledelse som også driver andre selskaper innen finans og turisme, i flere skatteparadis.

Dalnor Assets er lokalisert i det idylliske havneområdet i hovedstaden Road Town i Jomfruøyene i Karibia. Selskapet eier nå nesten 20 prosent av Northern Iron Limitied, som er morselskapet til Sydvaranger Gruve, og registrert i Australia.

Motsetter seg

Direktørene i selskapet heter Gabriella Bell og Alexis Serrracin, og har bostedsadresse i byen med i underkant av 10.000 innbyggere.

Begge direktørene leder flere selskaper. Et selskap heter Travel Charter Business Limited Corporation, og har kontorer både i Florida og Karibia. Et annet er Westfall, registrert i USA, men også med kontorer i Sveits.

De nye eierne i morselskapet til Sydvaranger Gruve har varslet at de ønsker en konsulent i London, Richard Glasspool, som ny styrepresentant. Dette er noe som andre eiere motsetter seg uten at mer informasjon blir kjent.

– Ingen kommentar

Utviklingsdirektør i Sydvaranger Gruve, Harald Martinsen, sier at de har hatt møter med Richard Glasspool uten at han har villet gi informasjon.

Overfor NRK er Richard Glasspool også ordknapp.

– Jeg kan ikke gi noen kommentarer. Alt er konfidensielt i henhold til de australske børsreglene, sier han.