NRK Meny
Normal

Fornøyd rakettsjef: – Terningkast seks!

Med overskudd i år som i fjor, starter Rakettnatt nå planleggingen med å gjøre festivalen enda større.

Erlend Mogård Larsen

AMBISIØS: Erlend Mogård Larsen har lyst å utvide Rakettnatt til å bli en enda større festival.

Foto: Rune Nordgård Andreassen

– Det har vært helt fantastisk. Terningkast seks!

Tross varierende kvalitet på været under årets Rakettnatt, stråler Erlend Mogård Larsen, festivalsjef og bookingansvarlig, som ei sol gjennom telefonrøret dagen etter årets festival.

Han sier man ikke skal skryte av seg selv, men greier ikke å skjule at han er godt fornøyd.

– Jeg synes vi er kommet veldig langt på veldig kort tid. Dette er en festival som er tre år gammel, og å få en sånn trøkk og stemning bruker man gjerne litt lengre tid på å nå, sier Larsen.

Artister som Bastille, Karpe Diem, Aurora, Tungtvann og Dagny har gjestet sentrumsfestivalen i år.

– Jeg er veldig fornøyd både med publikum som har vært livlig og eksemplarisk, og også kommunen som har latt oss få muligheten til å jobbe med sentrum og Stortorget for å lage en stor fest, sier Larsen.

Dagny

PÅ HJEMMEBANE: Tromsø-artisten Dagny var plant trekkplastrene fredag.

Foto: Marit Garfjeld / NRK

I pluss

Festivalen var utsolgt allerede i begynnelsen av august, og folk var desperate etter å få billetter. Rett før festivalen kom da også nyheten om at folk kunne sikre seg billetter dersom de var villige til å stille seg i kø.

– Det jeg er mest fornøyd med er at vi klarte å selge ut festivalen: Det gjør det lettere for oss som jobber med dette å kunne tenke videre og har forutsigbarhet. Den sikkerheten er kjempefin å ha, sier Larsen.

Larsen forteller at festivalen kan vise til et overskudd i år, slik den gjorde i fjor, men har ikke eksakt tall på dette ennå.

– Vi begynner å få en grei egenkapital nå, sier han.

Vil utvide

Rakettnatt er i dialog med Tromsø kommune. Fra neste år kan man få flyttet scenen nærmere havet og det åpner opp for i alle fall 2000 mennesker. Potensialet er å lande på 10 til 12 000 mennesker. En fremtidig strategi er å få festivalen til å utvide seg i bybildet:

– Vi har bare diskutert det veldig løst. Det som er fint når man klarer å få til et såpass bra arrangement som vi gjorde i helga, er det mye lettere å se hvilke andre små rom i byen man kan utvikle, åpne opp og lage interessante små universer, sier Larsen.

Ideer ligger på bordet som Rakettnatt vil bruke høsten og vinteren til å se nærmere på.

– Vi har lyst å utforske byrommet. Det er veldig mange plasser rundt i sentrum som det går an å bruke. Det er først og fremst det vi ser på nå. Så får vi se om det kan bli en scene til, men det vet vi ikke, sier Larsen.