Fornøyd Dagny: – I kveld kan jeg sove godt

Tromsø-artisten Dagny har ladet opp til Rakettnatt med sopptur og TIL-kamp, før hun spent entret scenen i hjembyen fredag kveld.

Dagny

FORNØYD: Dagny var glad for responsen under fredagens konsert i Tromsø.

Foto: Marit Garfjeld / NRK

– Det var jævlig gøy! For å si det rett ut. Det var masse energi og masse gode fjes og god stemning. Vi har jo vært spent selvsagt, siden dette er hjembyen, så da er det ekstra spennende, forteller Dagny Norvoll Sandvik (26) til NRK rett etter konserten.

Konserten var på den fullsatte festivalen Rakettnatt i Tromsø. Dagny er fornøyd med responsen:

– I kveld kan jeg sove godt, sier hun.

Dagny

PÅ HJEMMEBANE: Dagny under Rakettnatt fredag.

Foto: Marit Garfjeld / NRK

Stolt av Tromsø

Dagny, som holder til i London, har vært i hjembyen Tromsø siden søndag. Hun beskriver byen som «fristedet» sitt, mellom alt arbeidet i artistkarrieren.

– Her er jeg hjemme og føler meg helt avslappet, og jeg tror at for de jeg har rundt meg så er jeg alltid bare ho Dagny, sier ho Dagny.

Denne uken i Tromsø har vært brukt til TIL-kamp, kafebesøk og hun har møtt gamle bekjente. Dagny har også vært sopptur, forteller hun.

– Jeg blir stolt når jeg kommer til Tromsø og får vise de engelske guttene i bandet nordnorsk natur og nordnorske folk. Jeg har tatt dem med på alt mulig rart. Soppturen var definitivt en ny opplevelse for dem. Det gikk bra, vi fant sopp

Dagny

POPULÆR: Oppmerksomheten fortsatte for Dagny etter konserten.

Foto: Marit Garfjeld / NRK

alle sammen, smiler hun.

– Surrealistisk

2016 har vært et hektisk år for Dagny etter slippet av singelen «Backbeat». Dagny har spilt på en rekke festivaler i Norge, blant annet som oppvarmingsartist for Elton John. Hun har også gjort mange opptredener i utlandet.

Livet for tiden er gøy og hektisk, forteller Dagny:

– Jeg elsker når det er hektisk. Da har jeg det bra. Det er litt sånn at man må klype seg i armen, og være obs på å få med seg hva som skjer. Det er surrealistisk med alle de store norske festivalene, for jeg har drømt om å stå på disse scenene i mange år. Jeg har det bare utrolig godt om dagen.