Drapsmann hadde perm fra Troms

Tjenestegjorde på Setermoen.

Den 15 år gamle jenta som ble drept i Skaun ble funnet i området ved travbanen i Børsa.

Den 15 år gamle jenta som ble drept i Skaun ble funnet i området ved travbanen i Børsa.

Foto: Tor Aage Hansen

18-åringen som har tilstått drapet på en 15 år gammel jente i Skaun i Sør-Trøndelag, var på permisjon fra førstegangstjeneste ved Setermoen leir i Bardu i Indre Troms da drapet skjedde. Etter planen skulle han ha vært tilbake i avdelinga si i dag.

- Han møtte til tjeneste i august og så langt har vi hatt et godt inntrykk av vedkommende. Han har ikke gjort seg bemerka på noen som helst negativ måte. Derfor har dette selvfølgelig kommet som en meget tragisk overraskelse på samtlige som kjenner vedkommende, sier talsmann for Hæren, oberstløyntnant Terje Hansen.

Holder informasjonsmøte

Klokka 22 mandag kveld skal det være et felles informasjonsmøte for soldater i den aktuelle avdelinga.

- Det som opptar oss nå er å ta vare på vedkommendes medsoldater. Det vil si å informere om hva som har skjedd og eventuelt følge opp de som skulle ha behov for ekstra støtte, sier oberstløyntnant Terje Hansen til NRK.

Den 15 år gamle jenta ble meldt savnet av familien sin søndag kveld. Klokka 23.00 ble hun funnet drept i et skogholt ved en travbane i Skaun. Et kvarter tidligere ble 18-åringen tatt av politiet. Han har tilstått å stå bak drapet han er siktet for. De to kjente hverandre fra før.