Det verste regnværet er over – men ikke pakk bort paraplyen ennå

Det har høljet ned i indre strøk av Troms. Det blir noe lettere, men været fremover vil fortsatt være både grått og vått i dagene fremover.

Regnvær i Tromsø.
Foto: Arne Schei

De siste dagene har det regnet kraftig i fylket, og onsdag ble det utstedt OBS-varsel for Troms på grunn av store nedbørsmengder. Varselet slo til i indre strøk.

– Det var mye nedbør lokalt. I Tamokdalen falt det 24 millimeter med nedbør på fire timer, sier statsmeteorolog Ola Mellem.

Et jordras stengte E6 ved Øvergård i Balsfjord mellom Nordkjosbotn og Oteren onsdag ettermiddag og kveld. Veien ble ryddet og åpnet for trafikk natt til torsdag.

Nytt nedbør på vei

I dag, torsdag blir det imidlertid noe lettere i sørfylket.

– Frontsonen med nedbør ligger nå i Nord-Troms og Finnmark, og det trekker seg langsomt unna. Det vil etter hvert bli lettere vær, først i Sør-Troms. Temperaturene vil ligge på 13 grader og oppover, sier Mellem.

Skyet og bygevær lørdag

Heller ikke ved inngangen til helga blir det noe sommervær å skryte av.

– Det blir skiftende bris og rolige vindforhold, og det ser ut som om det kan komme noe regn. Det er et nytt nedbørsområde som beveger seg nordover fra Nordland, som når Troms fredag, sier statsmeteorologen.

Langtidsvarselet for Troms melder også om delvis skyet vær, med noe regn og yr lørdag. Meteorologisk institutt melder om temperaturer mellom 15-20 grader, med en del økende vind på kysten lørdag. Det vil fortsatt være noen byger, men med litt mer sprekk i skydekket.

Oppholdsvær

Ifølge værvarselet vil det være rolige vindforhold på Spitsbergen, med unntak av kystområdene hvor det kan blåse vestlig bris. Lengst nord vil det bli noe regn, men ellers ser det ut som om det blir stort sett oppholdsvær med temperaturer på 6–7 grader. Fredagen blir det periodevis frisk bris på kysten.

– Det blåser mer på fiskebankene utenfor Troms, som torsdag ettermiddag dreier til nordøstlig, frisk bris. Det blir perioder med regn, moderat sikt og tåkebanker. Det blåser østlig liten kuling på Tromsøflaket, sier Ola Mellem.

Laster innhold, vennligst vent..