NRK Meny
Normal

Da Eirik møtte veggen hadde han fortsatt 20 etasjer igjen å løpe

Det gikk ikke helt som Eirik Haugsnes håpet på da han endte som nummer seks i Empire State Building Run-up i natt.

Eirik Haugsnes

Eirik Haugsnes (til høyre) sammen med Thorbjørn Ludvigsen etter endt trappeløp i Empire State Building. De eneste nordmennene i eliteklassen av løpet.

Foto: Privat

– Det gikk bra i starten, men etter hvert fikk jeg problemer med å henge med. Da var det vel 19–20 etasjer igjen, sier Eirik Haugsnes.

Natt til torsdag deltok han i trappeløpet Empire State Building Run-up, som går opp 86 av de 102 etasjene i Empire State Building i New York.

Haugsnes hadde som mål å klatre til en plass på pallen, men endte som nummer seks.

– Jeg er ikke helt fornøyd. Jeg har vært i god form i det siste, sånn sett bort fra at jeg var litt småforkjølet i dagene før løpet. Det var rett og slett ikke min dag i dag, det begynte å bli tungt allerede halvveis, sier han.

Hvordan er det å begynne å slite når du fortsatt har mange etasjer igjen?

– Det svir godt i lårene. Du må bare prøve å holde rytmen, selv om du ikke klarer å holde farten. Det er et veldig spesielt løp, fordi trappeoppgangen er veldig trang. Lufta er tørr og tett, så det er vanskelig å puste allerede fra start.

Nye, spreke mål

Christian Riedl

Christian Riedl fra Tyskland vant Empire State Building Run-up.

Foto: CARLO ALLEGRI / Reuters

Løpet ble vunnet av tyske Christian Riedl, som forserte trappene på 10,16. Eirik Haugsnes klokket inn på 11,35. Norske Thorbjørn Ludvigsen, som vant løpet i fjor, endte på andreplass.

Suzy Walsham

Suzy Walsham fra Australia vant kvinneklassen i Empire State Building Run-up.

Foto: CARLO ALLEGRI / Reuters

Australske Suzy Walsham vant kvinneklassen på tiden 12,30.

Haugsnes, som er en habil ultraløper, lar ikke det skuffende resultatet i New York gå ut over det videre treningsarbeidet.

– Nå skal jeg delta i noen randonee-konkurranser på ski, før løpesesongen starter i april. Da skal jeg være med på VM i skyrunning i Spania i 17. mai, pluss VM i ultratrail i Frankrike 30. mai, sier han.

Men viktigst av alt: Måtte dere gå ned trappene igjen etter løpet i New York?

– Nei, vi fikk ta heisen.