Hopp til innhold

Barn med grønne fingre

Et nytt prosjekt i barnehager i nord – skal gi unger i hele landet muligheten til å så og spise egne økologiske grønnsaker.

Created by InfoDispatcher

Barnehagebarn lærer hvor maten egentlig kommer fra.

Noen frø og litt god jord kan skape en fantastisk arena for læring, mener Veronica Bergan, førsteamanuensis i naturfagsdidaktikk ved Institutt for lærerutdanning og pedagogikk, UiT Norges arktiske universitet.

Hun og pedagogisk leder i Tusseladden barnehage i Tromsø, Heidi Buvang, forteller om hvordan de jobber for å utvikle noe helt nytt – et praktisk undervisningsopplegg for barnehagebarn.

Veronica Bergan

Veronica Bergan er førsteamanuensis i naturfagsdidaktikk ved Institutt for lærerutdanning og pedagogikk, UiT Norges arktiske universitet.

Foto: UiT

Det skal presenteres på en stor konferanse i Tromsø mandag.

Fokus er økologisk dyrking av mat, veien fra jord til bord og samarbeidet mellom profesjonelle aktører og barnehager.

– Det er viktig å lære ungene hvor maten kommer fra, sier Veronica Bergan til NRK.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark