– Nydelig sommerdag som vi må nyte til det fulle

Endelig kom sommeren til Nord-Norge. Temperaturer godt over 20 grader har gitt oss nordlendinger og meteorologen smilet tilbake.

Temperaturer godt over 20 grader har gitt oss nordlendinger og meteorologen smilet tilbake.

Det er årets varmeste dag mange steder i Troms. Temperaturen har passert 24 grader i Tromsø, og det er registrert både 26 og 27 grader i Nord-Troms og Indre Troms.

Flere uker med gråvær er fort glemt. Og vi er flinke til å nyte sommeren når den først viser seg.

– Det er fantastisk og vi må utnytte finværet vi har. Det er også god trening, mye bedre enn å springe inne på et treningssenter, sier Monika Ervasti som benyttet sommerdagen i Tromsø til å springe på fjellet.

I Troms og Finnmark har det vært målt temperaturer helt opp til 28 grader. De to nordligste fylkene har badet i sol.

– Det er veldig deilig. Endelig kan vi gå i shorts og T-skjorte, sier et gjeng på tur opp til Fløya i Tromsø.

Se de fine bildene dere har tatt av denne fine sommerdagen

Laster innhold, vennligst vent..

– Fantastisk å være meteorolog i dag

Også statsmeteorolog Ine-Therese Pedersen er fornøyd med mandagsværet i Troms.

– Det er helt fantastisk å være meteorolog i dag. Vi har til og med hatt lunsj på taket.

Mandag morgen fortalte Pedersen at det var en fryd å se på satellittbildene over Nord-Norge.

– Det er helt nydelig. Det er noen høye og tynne skyer, men vi ser bort fra det. Det er klart i hele Troms, og vi kan se konturene av landet på satellittbildene.

Statsmeteorologen forteller at det er flott vær, og ikke minst varmt.

– Flere steder er det over 25 grader. I dag tidlig var jeg litt tøff og tippet 22,2 grader i Tromsø, men nå er det allerede 24,3. Det røyk i hvert fall rette veien, sa Pedersen mandag ettermiddag.

– Temperaturen vil falle 10 grader

I Sørkjosen har det vært over 26 grader, og Ine-Therese Pedersen tror temperaturen vil stige flere steder utover ettermiddagen og kvelden.

– Men så skjer det noe. Det ligger et nedbørsområde sør i Nordland og dette kommer oppover sakte, men sikkert. I natt og første del av dagen i morgen vil det skye til. Det begynner i sør, og det kan også komme litt regn.

Derfor ser tirsdagen ut til å bli en dag med spredte byger og skyer. Og med skyer og regn blir det også mye kjøligere, ifølge statsmeteorologen.

– Temperaturen vil nok falle 10 grader de fleste steder. Så i dag er en nydelig sommerdag som vi må nyte til det fulle, sier Pedersen.