NRK Meny
Normal

– Julimåned i Troms og Finnmark bedre enn normalen

Meteorologen konkluderer med at folk i Troms og Finnmark kan være fornøyde med årets julimåned.

Senja i sol

Et av de mange flotte bildene som har blitt merket med #nrktroms i det siste. Her fra en solrik dag på Senja. Bildet er tatt av Instagram-bruker Evy Brynjulfsen.

Foto: Evy Brynjulfsen

Vi skriver siste dag i den viktigste sommermåneden juli. Husker du best dagene som har vært virkelig varme? Eller de kjølige og grå regnværsdagene?

Magnus Ovhed, vakthavende meteorolog ved Værvarslinga for Nord-Norge, har fasiten på hvordan juli har vært i Troms og Finnmark; bedre enn normalt.

Sør-Varanger

Dette artige sommerbildet er tatt av Instagram-bruker nygardhilde, og er fra Sør-Varanger.

Foto: nygardhilde

– Særlig i Finnmark. Fylket har hatt en gjennomsnittstemperatur på 14- 15 grader i juli. Mange steder har hatt temperaturer på 1- 2 grader over snittet, noen steder enda mer. Det har vært kjøligst ute på kysten, og varmest i de indre fjordstrøkene av Vest-Finnmark, sier han til NRK.

Finnmark har hatt en litt varmere julimåned enn Troms – på tross av at fylket er lenger nord. Ifølge meteorologen har middeltemperaturen i Troms i juli vært på 12 grader.

– Troms har hatt en anelse varmere julimåned enn normalt. Folk i Finnmark og Troms kan være fornøyd med juli, sier han.

Opp mot 20 grader til uka

Ifølge Ovhed er det grunn til å se fram til den kommende uka værmessig.

Inger Johanne Olsen på Skaland på Senja

Et bilde til å bli glad av. Tatt av Instagram-bruker Inger Johanne Olsen på Skaland på Senja.

Foto: Inger Johanne Olsen

– Det blir mye pent vær og lange perioder med sol både i Troms og Finnmark. Troms vil få temperaturer på mellom 15 og 20 gader, og det blir ganske lite nedbør. I Finnmark vil det bli litt kjøligere, og noe større sjanse for regn. Særlig langs kysten, sier han.

Været i begge fylker ser ut til å bli best til torsdag og fredag, ifølge Ovhed. Da vil for eksempel innlandet få innlandet få temperaturer på 19 og 20 grader.

NRK Troms og NRK Finnmark ønsker å vise fram deres bilder fra Nord-Norge. I denne saken kan du se noen av de flotte bildene som har kommet inn, og vi vil gjerne ha flere!

Ved å bruke emneknagg (hashtag) #nrktroms eller #nrkfinnmark på Instagram godkjenner du at NRK kan bruke bilder du publiserer i enhver redaksjonell sammenheng både på TV og nett.

Kvænangen

Dette stemningsfulle bildet fra Kvænangen er tatt av Instagram-bruker laluna123.

Foto: laluna123