– En svakhet at de ikke har regnet på kostnadene

Øyvind Korsberg (Frp) tror Troms-politikerne kan få gjennomslag for noen forslag til endringer i Forsvaret, men mener det er en svakhet at de ikke har regnet på hva det koster. Han får støtte fra Anniken Huitfeldt, leder av Stortingets utenriks- og forsvarskomite.

 Øyvind Korsberg
Foto: Knudsen, Knut Erik / VG

Luftforsvarets 339. skvadron

Korsberg tror det er en sjanse at Luftforsvarets helikopterbase på Bardufoss blir værende.

Foto: Lars Magne Hovtun / Hæren/Forsvarets mediesenter

– Jeg tror deler av det som kommer vil ha en god mulighet til å få gjennomslag. Fordi regjeringen skal få flertall med andre parti på Stortinget, og da vet vi det at da blir det som regel litt endringer i forhold til det regjeringen har foreslått, sier stortingsrepresentant for Troms Øyvind Korsberg (Frp).

Et samlet politisk miljø i Troms vil ha endringer i regjeringas forslag til langtidsplan for Forsvaret. Tromsdokumentet, som inneholder Troms-politikernes forslag, ble presentert onsdag og oversendes Forsvarsdepartementet denne uken.

Men en svakhet i utredningen fra Troms er at det ikke er gjort noen beregninger på hva deres egne forslag vil koste, mener Korsberg.

– Det er ikke ubegrenset med midler man kan bruke på Forsvaret, sier han.

Huitfeldt: – Det står på penger

Anniken Huitfeldt

ENIG MED KORSBERG: Anniken Huitfeldt (Ap) er enig i at det er en svakhet at det ikke er regnet på kostnadene.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Korsberg får støtte fra lederen i Stortingets forsvars- og utenrikskomite Anniken Huitfeldt (Ap) som, tross at hun synes det er mye bra i utredningen fra Troms, etterlyser en oversikt over kostnadene:

– Det som er svakheten er at det ikke er beregnet hva dette koster. Vi må få tall på bordet som sier noe om kostnadene. Dette forslaget krever også mer penger til Forsvaret. Det er penger det står på, sier hun.

Om ikke lenge starter Stortinget den politiske behandlingen av langtidsplanen for Forsvaret som Troms-politikerne ikke er helt fornøyde med.

Tror på Bardufoss

Troms-politikerne går blant annet inn for beholde forsvarets helikoptre på Bardufoss, som er foreslått å bli flyttet til Rygge i Østfold.

Og nettopp her mener Korsberg det er mulig de kan få gjennomslag.

– Om det flyr helikoptre fra Bardufoss i fremtiden, så vil ikke det overraske meg, sier han.

Troms-politikerne vil, for utenom å beholde Bardufoss-helikoptrene, at Hæren i Indre Troms bør styrkes, og at kystjegerne ikke bør fjernes fra Nord-Norge.

Korsberg var torsdag tilbakeholden med å kommentere dette.