NRK Meny
Normal

- Jeg akter ikke å dra hjem

Wictoria Nordgaard (23) fra Tromsø blogger fra Japan etter at Utenriksdepartementet har frarådet nordmenn å bli i landet.

Wictoria Nordgaard i Japan

Wictoria Nordgaard (23) fra Tromsø er langt fra katastrofeområdet i Sendai, men merker sitiuasjonen begynner å bli anspent også i sør.

Foto: Privat/Digital Globe/HO/Reuters

Utenriksdepartementet sendte tirsdag en melding der de ba nordmenn reise hjem .

– UD har nettopp frarådet nordmenn å dra til Japan eller oppholde seg i Japan. Så det kan faktisk se ut til at jeg skal til Korea en liten periode, der kjæresten min kommer fra. Jeg akter ikke å dra hjem. Jeg tror fremdeles at det kommer til å gå bra, skriver hun på bloggen sin.

UD knytter rådet til den uavklarte situasjonen ved kjernekraftverkene.

– Utenlandske studenter drar

Nordgaard studerer japansk ved Kansai Gaidai University i Hirakata-shi i Osaka - en by med rundt 400.000 innbyggere.

Overfor NRK forteller hun til nå har merket lite til den anspente situasjonen i landet.

– Du merker det ikke når du går i gatene, men utenlandske studenter begynner å dra herfra. Så nå teller også jeg på knappene. Det er uaktuelt å dra hjem, men kanskje drar jeg til ett av nabolandene, kanskje Korea. Jeg må uansett se an situasjonen før jeg avgjør hva jeg skal gjøre. Flytrafikken er jo påvirket av dette og billettene er dyre, så kanskje må man basere seg på å dra med båt, sier hun.

23-åringen har vært i Japan i til sammen ett år og medgir at hun urolig for eksplosjonene som har vært i kjernereaktorene i Sendai-området.

– TV-bildene gjør inntrykk, sier hun.

Ikke redd

Tirsdag ble det konstatert at strålefaren beveger seg sørover ved at det ble registrert høyere stråleverdier i Tokyo - vel fire timers togtur fra byen Nordgaard studerer i.

Tromsøjenta sier hun ikke er redd, men:

– Jeg har prøvd å lese i dag, men måtte bare gi opp. Jeg er stressa nå.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.