NRK Meny
Normal

Har gjort viktige funn i drapssaken

SKIEN (NRK) Tips fra folk, dykking og bruk av hunder har ført politiet nærmere en løsning på drapssaken i Skien.

Politiet gjør funn i drapssaken i Skien

Det er ikke langt fra leiligheten der 37 år gamle Andre Vollen lørdag ble funnet drept, til stedet der politiet gjorde funn onsdag ettermiddag.

Foto: Sjur Ø. Knudsen / NRK

Politiadvokat Tine Henriksen skriver i en pressemelding i dag at politiet har gjort det de kaller «viktige funn» etter at de ba folk om hjelp til å finne et rosa teppe og en damesykkel.

Politiadvokat Tine Henriksen

Politiadvokat Tine Henriksen vil ikke gi for mange opplysninger mens etterforskningen pågår.

Foto: Sjur Ø. Knudsen / NRK

Vil ikke gi detaljer

Men av hensyn til den videre etterforskningen ønsker ikke politiet å gi flere detaljer om de funnene som er gjort.

Andre Vollen ble funnet død lørdag kveld. Dagen før skjedde det en grov voldsepisode i samme leilighetskompleks, og 29-åringen er også siktet for å ha stått bak denne.

Et funn ble onsdag ettermiddag gjort i Lundedalen i Skien, ikke langt fra der drapet skjedde i de kommunale leilighetene i Odins gate. NRK har fått bekreftet at funnet der ble gjort blant annet etter søk med hunder.

Politi og tekniker gikk nøye gjennom et lite område av dalsiden, der gjenstander ble nøye dokumentert og pakket ned før bilen kjørte til politistasjonen i Skien.

Politiet undersøker åstedet etter drapet i Odins gate 10 i Skien

Også åstedet i Odins gate i Skien har vært nøye undersøkt av politiets åstedsgranskere.

Foto: Sjur Ø. Knudsen / NRK

Fengslingsmøte

Den siktede 29-åringen i saken har ikke ønsket å forklare seg for politiet. I dag fremstilles han for varetekt i Nedre Telemark tingrett.

Politiet vil be om at rettsmøtet går for lukkede dører. Bakgrunnen for dette er at etterforskningen er i en tidlig fase og hvor det blant annet gjenstår avhør av flere vitner. Politiadvokat Henriksen skriver i en pressemelding at politiet mener offentlighet om sakens opplysninger utover det politiet selv har gått ut med vil kunne være til skade for etterforskningen.

Politiet vil begjære at siktede varetektsfengsles i fire uker. Dette begrunnes i at politiet mener at det foreligger bevisforspillelsesfare og gjentakelsesfare.

Politiet vil også begjære at den siktede 29-åringen undergis fullstendig isolasjon de første to ukene av fengslingstiden.

Nekter straffskyld

Ifølge forsvarer Espen Refstie nekter den siktede 29-åringen for at han har drept Andre Vollen. Forsvareren begjærte ham derfor løslatt i fengslingsmøtet.

– Han erkjenner ikke straffeskyld etter siktelsen. Han sier det ikke er han som har gjort det, sier Refstie.

Politiet gjør funn i drapssaken i Skien

Politi og tekniker undersøker et område av Lundedalen i Skien.

Foto: Sjur Ø. Knudsen / NRK
Politiet gjør funn i drapssaken i Skien

Politiets funn er nøye dokumentert og pakket ned før det fraktes til bilen.

Foto: Sjur Ø. Knudsen / NRK
 • Funnet i god behold

  Den sju år gamle jenta som var savnet på Gulset er funnet i god behold. Jenta blir nå gjenforent med foreldrene. Politiet var i ferd med å trappe opp leteaksjonen, men den blir nå avblåst ifølge Terje Pedersen i politiet. Sjuåringen ble funnet av en lærer som var ute og lette.

  Laster Twitter-innhold
 • Leteaksjon etter 7 år gammel jente

  Politiet kaller inn ekstra mannskaper i letingen etter ei 7 år gammel jente på Gulset i Skien. – Jenta kom ikke hjem som avtalt. Det er mørkt og kaldt og vi tar dette på største alvor når det gjelder ei så ung jente, sier Terje Pedersen i politiet.

 • 7 år gammel jente savnet på Gulset

  Politiet leter etter ei 7 år gammel jente på Gulset i Skien. Jenta dro hjemmefra klokke 14.15. Hun har lyst hår og er iført en blå vinterjakke med små grønne, lilla og røde prikker.

 • Spredt HSN skaper trøbbel

  Høgskolen i Sørøst-Norge har støtt på problemer med universitetssøknaden fordi de er lokalisert for mange steder. Rektor Petter Aasen er overrasket over at dette blir et tema og vil rydde opp i eventuelle misforståelser. Høgskolen holder til i Telemark, Vestfold og Buskerud.