NRK Meny
Normal

Har gjort viktige funn i drapssaken

SKIEN (NRK) Tips fra folk, dykking og bruk av hunder har ført politiet nærmere en løsning på drapssaken i Skien.

Politiet gjør funn i drapssaken i Skien

Det er ikke langt fra leiligheten der 37 år gamle Andre Vollen lørdag ble funnet drept, til stedet der politiet gjorde funn onsdag ettermiddag.

Foto: Sjur Ø. Knudsen / NRK

Politiadvokat Tine Henriksen skriver i en pressemelding i dag at politiet har gjort det de kaller «viktige funn» etter at de ba folk om hjelp til å finne et rosa teppe og en damesykkel.

Politiadvokat Tine Henriksen

Politiadvokat Tine Henriksen vil ikke gi for mange opplysninger mens etterforskningen pågår.

Foto: Sjur Ø. Knudsen / NRK

Vil ikke gi detaljer

Men av hensyn til den videre etterforskningen ønsker ikke politiet å gi flere detaljer om de funnene som er gjort.

Andre Vollen ble funnet død lørdag kveld. Dagen før skjedde det en grov voldsepisode i samme leilighetskompleks, og 29-åringen er også siktet for å ha stått bak denne.

Et funn ble onsdag ettermiddag gjort i Lundedalen i Skien, ikke langt fra der drapet skjedde i de kommunale leilighetene i Odins gate. NRK har fått bekreftet at funnet der ble gjort blant annet etter søk med hunder.

Politi og tekniker gikk nøye gjennom et lite område av dalsiden, der gjenstander ble nøye dokumentert og pakket ned før bilen kjørte til politistasjonen i Skien.

Politiet undersøker åstedet etter drapet i Odins gate 10 i Skien

Også åstedet i Odins gate i Skien har vært nøye undersøkt av politiets åstedsgranskere.

Foto: Sjur Ø. Knudsen / NRK

Fengslingsmøte

Den siktede 29-åringen i saken har ikke ønsket å forklare seg for politiet. I dag fremstilles han for varetekt i Nedre Telemark tingrett.

Politiet vil be om at rettsmøtet går for lukkede dører. Bakgrunnen for dette er at etterforskningen er i en tidlig fase og hvor det blant annet gjenstår avhør av flere vitner. Politiadvokat Henriksen skriver i en pressemelding at politiet mener offentlighet om sakens opplysninger utover det politiet selv har gått ut med vil kunne være til skade for etterforskningen.

Politiet vil begjære at siktede varetektsfengsles i fire uker. Dette begrunnes i at politiet mener at det foreligger bevisforspillelsesfare og gjentakelsesfare.

Politiet vil også begjære at den siktede 29-åringen undergis fullstendig isolasjon de første to ukene av fengslingstiden.

Nekter straffskyld

Ifølge forsvarer Espen Refstie nekter den siktede 29-åringen for at han har drept Andre Vollen. Forsvareren begjærte ham derfor løslatt i fengslingsmøtet.

– Han erkjenner ikke straffeskyld etter siktelsen. Han sier det ikke er han som har gjort det, sier Refstie.

Politiet gjør funn i drapssaken i Skien

Politi og tekniker undersøker et område av Lundedalen i Skien.

Foto: Sjur Ø. Knudsen / NRK
Politiet gjør funn i drapssaken i Skien

Politiets funn er nøye dokumentert og pakket ned før det fraktes til bilen.

Foto: Sjur Ø. Knudsen / NRK
 • Glad Listhaug trekker seg

  Leder av justiskomiteen på Stortinget, Lene Vågslid, er glad Listhaug trekker seg. – Vi kan ikke ha en justisminister som nører opp under farlige hatefulle ytringer, sier Vågslid. Hun håper den neste justisminister vil jobbe mot ekstreme holdninger.

  Lene Vågslid.
  Foto: John-André Samuelsen / NRK
 • Riktig at Listahug trekker seg

  Ordfører Bø, Olav Kasland fra Venstre, mener det var riktig av Sylvi Listhaug å trekke seg. Kasland sier Listhaug selv har stilt seg i en posisjon der hun ikke har Stortinget bak seg, men at ingen av de han har pratet med ventet at hun skulle trekke seg.

  Olav Kasland
  Foto: Roald Marker / NRK
 • Kan bli 20 arbeidsplasser

  Rådmannen i Fyresdal anbefaler politikerne å bruke 300 000 kroner på Moland Mekaniske AS. Pengene, som kommer fra kommunens næringsfond, vil sikre finansieringa for bedriften, noe som kan føre til 20 arbeidsplasser, skriver Vest Telemark Blad.

 • Skriker etter IT-folk

  IT-bransjen skriker etter folk med IT-kompetanse. Flere IT-studenter får jobb før de er ferdig med skolen. Høgskolelektor ved Høgskolen i Sørøst-Norge, Jon Kvislid, sier de merker et ekstra trykk fra IT-bransjen om dagen.