Hopp til innhold

Kan spøke for snowboard-VM tross ja til utbygging

Bystyret i Oslo sa i går ja til full utbygging av Tryvann Vinterpark. For snowboard-VM i 2012 kan det likevel være for sent.

Tryvann

Tryvann vinterpark. Arkivfoto.

Foto: NRK

Saken må nemlig enda en runde til fylkesmann og departement, og da kan toget ha gått for VM-ambisjonene. Snowboard-folket er likevel optimister.

– Vi kan nok en gang ta av oss snowboardlua for Oslo kommune, sier president Cecilia Flatum i Norges Snowboardforbund etter bystyrevedtaket i går.

Les også: Bredt bystyreflertall vil bygge ut Tryvann

Økonomi og arena

Cecilia Flatum

Cecilia Flatum

Foto: Snowboardforbundet
Bård Folke Fredriksen

Bård Folke Fredriksen

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

To ting må være på plass for at Oslo skal bli tildelt snowboard-VM i 2012: økonomien og arenaen.

Oslo kommune har allerede stilt en garanti på 28 millioner kroner for mesterskapet. I går kveld gikk også et bredt flertall i bystyret inn for full utbygging av Tryvann- og Wyller-området.

Problemet er at planen må til Miljøverndepartementet for endelig godkjennelse på grunn av markaloven. Og før saken havner på Erik Solheims bord, skal bystyrets vedtak saumfares av fylkesmannen - som tidligere har protestert mot deler av utbyggingen .

Les også: – Tolker markaloven for strengt

HVA MENER DU? SI DIN MENING UNDER ARTIKKELEN!

Under én måned til avgjørelsen tas

Hvem som får snowboard-VM, blir avgjort av de to internasjonale snowboardorganisasjonene i fellesskap den 20. mai - altså om under én måned.

– Nå har bystyret gjort det vi kan for å gjøre Oslo til verdens vinterhovedstad. Reguleringsplanen for området er på plass, og jeg vil oppfordre Fylkesmannen og departementet til en så rask saksbehandling som mulig, slik at vi kan rekke å få snowboard-VM til Oslo, sier byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen.

– Føler du deg trygg på at de kommer til samme konklusjon som bystyret?

– Ja det er jeg. Dette vedtaket tjener friluftsinteressene og idretten i Oslo, og det er nesten et enstemmig bystyre som står bak vedtaket, sier han.

Sender søknad med forbehold

Hos fylkesmannen får Østlandssendingen opplyst at de regner med maksimalt tre til fire ukers behandlingstid.

Miljøverndepartementet vil ikke si hvor lang tid de regner med å bruke, men endelig godkjent plan innen 20. mai synes nærmest umulig.

Snowboard-presidenten sier at de sender VM-søknaden 1. mai og håper på velvilje tross forbeholdet.

– Nå er vi i sluttspurten med søknaden. Vi kommer til å være åpne om at det er en usikkehet rundt arenaen. Vi har satt inn et forbehold om en godkjennelse innen 1. september og går for å vinne, sier Flatum.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.