Hopp til innhold

Femte person siktet etter bunkerfest

Nok en person er siktet etter bunkerfesten på Lovisenberg i Oslo, opplyser politiet. Så langt er fem personer siktet.

En femte person er torsdag siktet i forbindelse med bunkerfesten i Oslo.

Fem personer er siktet for uaktsom forvoldelse av betydelig skade på kropp eller helse, brudd på smittevernloven og uberettiget adgang og opphold, eller medvirkning til disse bestemmelsene, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding.

– De fem har hatt en rolle i forbindelse med arrangementet, sier påtaleansvarlig politiadvokat Christian Stenberg til NRK.

Politiet ønsker ikke på nåværende tidspunkt å gå ut med alder og kjønn på de siktede.

LES OGSÅ: – Forstår ikke hvorfor han er siktet

Politiet: – Svært alvorlig

Etterforskningen av saken er nå blitt overført til Felles enhet for etterretning og etterforskning (FEE) i Oslo politidistrikt. Denne delen av Oslo-politiet etterforsker de mest alvorlige lovbruddene i politidistriktet.

– Vi ser svært alvorlig på denne saken, spesielt etter at Ullevål sykehus var så tydelig på faren festdeltagerne har vært utsatt for, sier Stenberg og legger til:

– Det er grunnlaget for denne alvorlige siktelsen. Sykehuset har snakket om hjerneskader og ganske alvorlige senvirkninger, dette er svært alvorlig.

Så langt er det ikke blitt avtalt avhør av de fem personene, men politiet håper å få gjennomført avhør om ikke altfor lang tid.

– Vurderer dere å sikte flere personer?

– Siktelsene som er blitt tatt ut er gjort med grunnlag i den pågående etterforskningen. Det er pr. nå ikke mulig å si noe om hvor den vil ende opp, svarer Stenberg.

HØR OPPDATERT: På innsiden av grottefesten

To fortsatt innlagt

Onsdag ble det kjent at to personer fortsatt er innlagt for behandling av kullosforgiftning etter bunkerfesten. Den ene pasienten er i bedring og den andre pasienten er under intensivbehandling. Begge har påvisbare hjerneskader.

27 personer ble innlagt for behandling av kullosforgiftning etter festen. Årsaken til forgiftningen var at dieselaggregater sto i et lite rom uten ventilering. En festdeltager som selv ble forgiftet trodde flere av de bevisstløse personene var døde, og har selv fortalt om de dramatiske minuttene.

LES OGSÅ: – Kunne ha blitt Norges verste ulykke i fredstid.

Avviser arrangørrolle

Fest-bunker

Bunkeren ligger inne i fjellet under det store platået som utgjør området til Lovisenberg sykehus.

Foto: Anders Fehn

– Min klient har ikke hatt noen arrangørrolle og kjenner seg ikke igjen i anklagene, sa advokat Bendik Falch-Koslung til NRK denne uken.

Han forsvarer en av de fem siktede etter festen i bunkeren.

– Han har vært til stede, men han kom lenge etter og har ikke vært med på noe innbrudd, sier han og legger til:

– Han forstår ikke hvorfor han er siktet. Ut ifra hans forklaring, så mener jeg at han ikke burde vært siktet.

Advokatfullmektig Katrine Holter som forsvarer en annen av de siktede uttaler på vegne av sin klient at de ikke ønsker å uttale seg om saken på nåværende tidspunkt.

– Det har blant annet sammenheng med at det ikke er gjennomført noe avhør av min klient. Nå er det viktig at politiet får rom til å etterforske saken, sier Holter.

Ingen av de andre siktede har ønsket å kommentere saken ennå overfor NRK.