Hopp til innhold

Ante ikke at han gikk for gull: – Jeg fikk sjokk

ÖSTERSUND (NRK): Verdensmester Dominik Windisch trodde han bare gikk for en godkjent plassering etter å ha skutt fullt hus på siste stående på fellesstarten i VM.

X02350

OVERRASKET: Dominik Windisch taklet forholdene og tok VM-gull på fellesstarten i Östersund.

Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

– Det er vel navnet mitt som gjør at jeg vinner i dag – Windisch, sier den italienske gullvinneren og ler.

For det var nettopp vinden på fellesstarten i Östersund som ga de aller fleste skiskytterne store problemer på siste stående skyting. Dominik Windisch var bare nummer 11 da han kom inn på standplass – 1,06 minutt bak Jevgenij Garanitsjev og Johannes Thingnes Bø, men italieneren klarte noe ingen av de foran ham fikk til: han traff alle fem blinkene.

Dermed gikk han ut i tet. Han bare visste det ikke selv.

– Jeg gikk jo til matte 11 og trodde ikke 10 andre kunne bomme så mye. Jeg var fornøyd med fullt hus, og gikk ut. Da jeg kom til motbakken skrek treneren til meg at jeg ledet. Jeg tenkte, «hva?». Jeg fikk helt sjokk faktisk, forteller han til NRK etter VM siste pressekonferanse.

Overrasket seg selv

– Jeg så jo det var mange i strafferunden, men jeg rakk ikke telle dem. Jeg trodde jeg gikk for verdenscuppoeng, legger han til og ler.

MOT GULL: Bare fire av 30 utøvere fikk fullt hus på siste skyting. Italienske Dominik Windisch var en av dem

Windisch hadde 17 sekunder å gå på til franske Antonin Guigonnat. I mål vant han med 22,8 sekunder.

– Det var tøft, men da jeg fikk høre at jeg ledet ga det meg ekstra motivasjon. Jeg hadde virkelig ikke trodd jeg skulle gå for medalje, sier Windisch, som hadde en bronse fra OL-sprinten i Pyeongchang som beste individuelle mesterskapsplass fra før.

Forholdene var også bedre da 29-åringen skjøt fullt. Men han mener fortsatt det var litt flaks.

– Ser man på de siste serien min så var det ett skudd til høyre, ett til venstre og alt mulig. Det var ikke lett, men jeg forsøkte å skyte kjapt og var heldig, forklarer Windisch.

Får ros

At lagvenninnen Dorothea Wierer tok gull på kvinnenes fellesstart var hans perfekte oppladning.

– Men jeg hadde jo ikke trodd jeg kunne kopiere det, så jeg overrasket meg selv i dag.

De norske herrene mener gullet var fortjent, selv om man ikke ofte ser at 11. mann inn til siste skyting, tar VM-gull.

– Jeg tror sånn på generelt grunnlag at alle hadde ganske jevne forhold i dag. Det var ingen som var sånn superheldig. Han hadde jo tre bom Windisch også, og det var mange som hadde det i dag. Så et bingorenn vil jeg ikke kalle det, Windisch var veldig god, understreker Vetle Sjåstad Christiansen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal