Her blir rennet snudd på hodet: – Det er litt som et lotteri

ÖSTERSUND/OSLO (NRK): Johannes Thingnes Bø jaktet sitt femte gull i mesterskapet, men på den siste skytingen endret været seg voldsomt. VM-kongen traff ingen av blinkene.

KAOS: Det var ikke bare Johannes Thingnes Bø som trøblet stort på siste stående skyting på fellesstarten.

Det ble en nok en italiensk seier søndag, etter at det nærmest ble et bingorenn etter siste skyting. Dominik Windisch gikk først over målstreken etter at flere kollapset på standplass.

Det tunge snøfallet og kraftige vinden gjorde det svært utfordrende for en rekke utøvere. Deriblant Thingnes Bø, som har slitt på siste stående hele VM. Han kom inn som nummer to, men bommet faktisk på alle blinkene, og måtte dermed ut i fem strafferunder.

– Da jeg så hvordan forholdene var, så forventet jeg ikke at det ville bli fullt hus, men jeg håpet at han ville treffe en eller to i hvert fall. Ingen er egentlig forberedt på slike forhold, sier landslagssjef Siegfried Mazet.

Kanskje får du en luke med litt mindre vind og kan skyte fire-fem treff, men det blir litt som et lotteri, fortsetter han.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.

MÅTTE VENTE: Mazet mener at ventingen på standplass ødela.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Ikke gjort det før

Thingnes Bø forteller at det var forholdene, og ikke frykten det stod på.

– Jeg hadde mer enn nok med beina mine og vinden. Børsepipa gikk til alle kanter. Vanligvis er jeg i nærheten av den svarte blinken, men nå var jeg langt utenfor, sier Thingnes Bø fattet til NRK.

Kan du huske sist gang du gikk fem strafferunder?

– Nei, jeg vet ikke om jeg har gjort det før.

Rennet ble rett og slett snudd opp ned på den siste stående skytingen. Gullvinner Windisch var nummer 11 inn på standplass. Franske Antonin Guigonnat, som tok sølvet, lå hele 48,8 sekunder bak inn på siste skyting. Bronsemedaljen gikk til Julian Eberhard, som lå 55 sekunder bak da det hele skulle avgjøres.

VM skiskyting 2019. Fellesstart menn.

STOR SKUFFELSE: Det var et skuffet brødrepar Bø som stod i målområdet etter fellesstarten.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Kroppen strittet imot

Etter en god start med fullt hus på de to første skytingene, sprakk både lillebror og storebror Bø på tredje skyting, og måtte gå henholdsvis to og tre strafferunder.

Vetle Sjåstad Christiansen fullt hus og meldte seg virkelig på - før også han fikk det tøffe møtet med vinden.

– Altså, kroppen min hadde det helt forferdelig i dag. Den strittet imot på hvert eneste skøytetak. Jeg er bare glad jeg kommer i mål med litt av æren i behold, for det her var helt sjukt hardt, sier han til NRK, etter det som endte med en 12.-plass.

– Jeg tror alle hadde ganske jevne forhold i dag. Det var ingen som var sånn superheldig. Han hadde jo tre bom han vinneren og, det var mange som hadde det i dag. Han fortjente å vinne, legger Christiansen til.

Tarjei Bø ble beste nordmann, på 9.-plass.

– Det var vanskelig. Det var utfordrende forhold og blodslit. Det funka bra i løypa og på liggende skyting og så klarte jeg ikke fullføre det jeg hadde tenkt, forklarer han.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • – Kippe legger opp

  Romerikes Blad melder at Lillestrøm-profilen Frode Kippe legger opp etter 20 sesonger i klubben. Forsvarsveteranen skal nå inn i trenerteamet til LSK, som toppspillerutvikler, skriver avisen. Klubben holder pressekonferanse klokken 13.00. Kippe har spilt 440 kamper for Lillestrøm, men denne sesongen har han bare vært på banen i 15 seriekamper.

  – Jeg har vært gammel i ti år og alt har sin slutt. Jeg har hatt et ønske om å spille fotball så lenge som mulig, og føler for så vidt at jeg har fått gjort det. Følte alt lå til rette for at dette var tiden for å sette punktum. Jeg ser tilbake på en utrolig fantastisk tid, både her og da jeg var i England, sier Kippe til NRK.

  – Jeg har ikke gjort annet enn å spille fotball i voksenalder, nå skal jeg gå over i en ny rolle fra neste år, som toppspillerutvikler. Der skal jeg få lov til å følge opp unggutta, vi har veldig mange spennende unggutter fra 16 til 21 år, som jeg skal ta ekstra vare på. Jeg tror det blir viktig for klubben og ha egne talenter som tar steget opp, der har ikke Lillestrøm vært gode nok og jeg skal prøve å hjelpe dem med det i årene som kommer.

  Eliteserien fotball menn 2019, Lillestrøm - Tromsø (4-0)
  Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix
 • Zucca tilbake med målgivende

  Etter å ha vært ute i fire kamper med skade, var Mats Zuccarello tilbake på isen da Minnesota Wilds slo Edmonton Oilers 3-0 i NHL. Nordmannen stod for den målgivende pasningen på første scoring, i det som var Wilds tredje seier på ni kamper.

  – Dette var den beste kampen jeg har spilt her. Jeg følte at jeg ikke har vært i kampsituasjon på en stund, men det gikk bra. Seieren gir selvtillit, sier Zuccarello til Aftenposten etter sitt første målpoeng for sesongen.

  DCQcY77atFU
  Foto: Brace Hemmelgarn / Reuters
 • Mbappé i storform for PSG

  Tre mål fra Kylian Mbappé og en Mauro Icardi-dobbel sørget for 5-0 seier for PSG borte mot Club Brugge i mesterligaen tirsdag. Med ni poeng og 9-0 i målforskjell på tre kamper er Paris Saint-Germain på strak vei mot sluttspillet.

  Mbappe
  Foto: Kenzo Tribouillard / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal