Her blir rennet snudd på hodet: – Det er litt som et lotteri

ÖSTERSUND/OSLO (NRK): Johannes Thingnes Bø jaktet sitt femte gull i mesterskapet, men på den siste skytingen endret været seg voldsomt. VM-kongen traff ingen av blinkene.

KAOS: Det var ikke bare Johannes Thingnes Bø som trøblet stort på siste stående skyting på fellesstarten.

Det ble en nok en italiensk seier søndag, etter at det nærmest ble et bingorenn etter siste skyting. Dominik Windisch gikk først over målstreken etter at flere kollapset på standplass.

Det tunge snøfallet og kraftige vinden gjorde det svært utfordrende for en rekke utøvere. Deriblant Thingnes Bø, som har slitt på siste stående hele VM. Han kom inn som nummer to, men bommet faktisk på alle blinkene, og måtte dermed ut i fem strafferunder.

– Da jeg så hvordan forholdene var, så forventet jeg ikke at det ville bli fullt hus, men jeg håpet at han ville treffe en eller to i hvert fall. Ingen er egentlig forberedt på slike forhold, sier landslagssjef Siegfried Mazet.

Kanskje får du en luke med litt mindre vind og kan skyte fire-fem treff, men det blir litt som et lotteri, fortsetter han.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.

MÅTTE VENTE: Mazet mener at ventingen på standplass ødela.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Ikke gjort det før

Thingnes Bø forteller at det var forholdene, og ikke frykten det stod på.

– Jeg hadde mer enn nok med beina mine og vinden. Børsepipa gikk til alle kanter. Vanligvis er jeg i nærheten av den svarte blinken, men nå var jeg langt utenfor, sier Thingnes Bø fattet til NRK.

Kan du huske sist gang du gikk fem strafferunder?

– Nei, jeg vet ikke om jeg har gjort det før.

Rennet ble rett og slett snudd opp ned på den siste stående skytingen. Gullvinner Windisch var nummer 11 inn på standplass. Franske Antonin Guigonnat, som tok sølvet, lå hele 48,8 sekunder bak inn på siste skyting. Bronsemedaljen gikk til Julian Eberhard, som lå 55 sekunder bak da det hele skulle avgjøres.

VM skiskyting 2019. Fellesstart menn.

STOR SKUFFELSE: Det var et skuffet brødrepar Bø som stod i målområdet etter fellesstarten.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Kroppen strittet imot

Etter en god start med fullt hus på de to første skytingene, sprakk både lillebror og storebror Bø på tredje skyting, og måtte gå henholdsvis to og tre strafferunder.

Vetle Sjåstad Christiansen fullt hus og meldte seg virkelig på - før også han fikk det tøffe møtet med vinden.

– Altså, kroppen min hadde det helt forferdelig i dag. Den strittet imot på hvert eneste skøytetak. Jeg er bare glad jeg kommer i mål med litt av æren i behold, for det her var helt sjukt hardt, sier han til NRK, etter det som endte med en 12.-plass.

– Jeg tror alle hadde ganske jevne forhold i dag. Det var ingen som var sånn superheldig. Han hadde jo tre bom han vinneren og, det var mange som hadde det i dag. Han fortjente å vinne, legger Christiansen til.

Tarjei Bø ble beste nordmann, på 9.-plass.

– Det var vanskelig. Det var utfordrende forhold og blodslit. Det funka bra i løypa og på liggende skyting og så klarte jeg ikke fullføre det jeg hadde tenkt, forklarer han.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Vant sprintgull i ungdoms-OL

  Nikolai Holmboe tok en klar seier i mennenes langrenssprint i fri teknikk i ungdoms-OL i Lausanne lørdag. Sprint var den første langrennsøvelsen i lekene.

  17-åringen fra Bærums Verk og Hauger seiret foran svenskene Edvin Anger og Albin Åström. Han var best også i kvalifiseringen. Der var tvillingbroren Aleksander Holmboe nest best, men han nådde ikke opp i finalen og endte på sjetteplass.

  Nikolai Holmboe
  Foto: Joel Marklund for OIS / AP
 • Forfang beste norske på fjerdeplass

  Kun 2,4 poeng skilte Johann André Forfang fra pallen i Tysland. Nordmannen lå på fjerdeplass etter første omgang og det ble også resultatet etter finaleomgangen. Polske Dawid Kubacki vant etter to hopp på over 140 meter.

  Eabp5mrip50
  Foto: Matthias Schrader / Matthias Schrader
 • Alpinsesongen over for Sejersted

  Under en MR-undersøkelse er det oppdaget en seneskade i brystmuskelen til Adrian Smiseth Sejersted. Sesongen er dermed over for landslagsalpinisten.

  Sejersted falt stygt under utfordelen av fredagens superkombinasjon i verdenscupen i Wengen. Han ble fløyet til sykehus i helikopter, men de første undersøkelsene tydet på at han hadde sluppet fra det uten alvorlige skader.

  Under grundigere undersøkelser fredag kveld ble skaden oppdaget.

  – Adrian har pådratt seg en seneskade i området der brystet er festet mot skulderen. Dette gjør at sesongen er over for ham. Adrian er selvfølgelig svært lei seg nå, forteller landslagslege Marc Jacob Strauss i en pressemelding.

  Han forklarer at en slik skade er forholdsvis grei å fikse, og han regner med en opptreningsperiode på tre til seks måneder.

  Adrian Smiseth Sejersted falt under fredagens kombinasjonsutfor i Wengen.
  Foto: Skjerdump / TV 2

Sendeplan

Kl. Program Kanal