Hopp til innhold

Her blir rennet snudd på hodet: – Det er litt som et lotteri

ÖSTERSUND/OSLO (NRK): Johannes Thingnes Bø jaktet sitt femte gull i mesterskapet, men på den siste skytingen endret været seg voldsomt. VM-kongen traff ingen av blinkene.

KAOS: Det var ikke bare Johannes Thingnes Bø som trøblet stort på siste stående skyting på fellesstarten.

Det ble en nok en italiensk seier søndag, etter at det nærmest ble et bingorenn etter siste skyting. Dominik Windisch gikk først over målstreken etter at flere kollapset på standplass.

Det tunge snøfallet og kraftige vinden gjorde det svært utfordrende for en rekke utøvere. Deriblant Thingnes Bø, som har slitt på siste stående hele VM. Han kom inn som nummer to, men bommet faktisk på alle blinkene, og måtte dermed ut i fem strafferunder.

– Da jeg så hvordan forholdene var, så forventet jeg ikke at det ville bli fullt hus, men jeg håpet at han ville treffe en eller to i hvert fall. Ingen er egentlig forberedt på slike forhold, sier landslagssjef Siegfried Mazet.

Kanskje får du en luke med litt mindre vind og kan skyte fire-fem treff, men det blir litt som et lotteri, fortsetter han.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.

MÅTTE VENTE: Mazet mener at ventingen på standplass ødela.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Ikke gjort det før

Thingnes Bø forteller at det var forholdene, og ikke frykten det stod på.

– Jeg hadde mer enn nok med beina mine og vinden. Børsepipa gikk til alle kanter. Vanligvis er jeg i nærheten av den svarte blinken, men nå var jeg langt utenfor, sier Thingnes Bø fattet til NRK.

Kan du huske sist gang du gikk fem strafferunder?

– Nei, jeg vet ikke om jeg har gjort det før.

Rennet ble rett og slett snudd opp ned på den siste stående skytingen. Gullvinner Windisch var nummer 11 inn på standplass. Franske Antonin Guigonnat, som tok sølvet, lå hele 48,8 sekunder bak inn på siste skyting. Bronsemedaljen gikk til Julian Eberhard, som lå 55 sekunder bak da det hele skulle avgjøres.

VM skiskyting 2019. Fellesstart menn.

STOR SKUFFELSE: Det var et skuffet brødrepar Bø som stod i målområdet etter fellesstarten.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Kroppen strittet imot

Etter en god start med fullt hus på de to første skytingene, sprakk både lillebror og storebror Bø på tredje skyting, og måtte gå henholdsvis to og tre strafferunder.

Vetle Sjåstad Christiansen fullt hus og meldte seg virkelig på - før også han fikk det tøffe møtet med vinden.

– Altså, kroppen min hadde det helt forferdelig i dag. Den strittet imot på hvert eneste skøytetak. Jeg er bare glad jeg kommer i mål med litt av æren i behold, for det her var helt sjukt hardt, sier han til NRK, etter det som endte med en 12.-plass.

– Jeg tror alle hadde ganske jevne forhold i dag. Det var ingen som var sånn superheldig. Han hadde jo tre bom han vinneren og, det var mange som hadde det i dag. Han fortjente å vinne, legger Christiansen til.

Tarjei Bø ble beste nordmann, på 9.-plass.

– Det var vanskelig. Det var utfordrende forhold og blodslit. Det funka bra i løypa og på liggende skyting og så klarte jeg ikke fullføre det jeg hadde tenkt, forklarer han.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Jakob Ingebrigtsen

Ingebrigtsen smadret bestenotering: – Nå har jeg tatt én. Så er det å ta de ni andre

Med et superløp knuste Jakob Ingebrigtsen den tidligere bestenoteringen i verden på to engelske mil. Nå har han øynene klart rettet mot en rekke verdensrekorder.

Siste nytt

 • Kipyegon med andre verdensrekord på én uke - senket rekorden på 5000 meter

  Faith Kipyegon satte verdensrekord på 1500 meter forrige uke i Firenze og fredag satte hun inn turboen igjen på 5000 meter, en øvelse hun ikke hadde løpt siden 2015.

  Sammen med verdensrekordholder Letsenbet Gidey kjempet hun om seier ut på den siste runden. Med 200 meter igjen rykket Kipyegon og på oppløpet suste hun inn til verdensrekord med tiden 14.05,20, et drøyt sekund bedre enn Gideys tidligere verdensrekord fra 2020.

  Tidligere i stevnet løp Jakob Ingebrigtsen inn til bestenotering i verden på to engelske mil.

 • Djokovic klar for finale etter skadedrama

  Novak Djokovic er klar for finalen i Roland Garros etter å ha slått verdensener Carlos Alcaraz 3-6, 7-5, 1-6, 1-6.

  Spanjolen måtte flere ganger få medisinsk behandling i det tredje settet og det var lenge usikkert om Alcaraz kunne gjennomføre kampen.

  Han holdt seg flere ganger til leggen og så ut til å få krampe. Spanjolen fikk også behandling av låret.

  – Jeg kan ikke spille som dette, sa Alcaraz etter det andre gamet i det tredje settet.

  Publikum likte dårlig at Alcaraz var ute på banen igjen etter bare noen minutter med behandling og buet på verdenseneren. Det tok litt tid før dommeren fikk roet publikum og kampen kunne fortsette.

  Etter det tredje settet gikk spanjolen i garderoben og brukte god tid, men da han til syvende og sist kom ut ble han møtt med jubel fra publikum.

  I det fjerde settet hadde ikke Alcaraz mye å stille opp med og Djokovic surfet inn til finale der han kan møte Casper Ruud. Nordmannen møter Alexander Zverev senere fredag kveld.

  France Tennis French Open
  Foto: Thibault Camus / AP
 • Inter-trener om Haaland: – Vi har planlagt noe

  Erling Braut Haaland er blant spillerne Inter må stoppe lørdag, hvis de skal vinne finalen i Mesterligaen. Ifølge Inter-trener Simone Inzaghi er det italienske laget godt forberedt på hva som kommer.

  – Vi vet hvor sterk Haaland er. Vi har planlagt noe for å holde ham i ro, selv om hele Inter må være god til å begrense ham og hele laget deres. De forsvarer seg bra, de angriper bra. Vi skal forsøke å spille vår fotball, sier Inzaghi på en pressekonferanse fredag.

  Champions League - Final - Manchester City Media Day
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste