Hopp til innhold

Eckhoff med stikk til gullvinner Wierer: – Jeg har heldigvis flere medaljer

OSLO/ÖSTERSUND (NRK): Dorothea Wierer utklasset de norske og tok gullet på fellesstarten i Östersund. Etter målgang kom Tiril Eckhoff med et stikk i retning italieneren.

Eckhoff og Wierer

ITALIA-GULL: Tiril Eckhoff gratulerer Dorothea Wierer med gullet på fellesstarten. Eckhoff ble beste norske, på en femteplass.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

For da de norske skjøt seg bort, leverte Dorothea Wierer strålende skyting. Italieneren opparbeidet seg en stor luke etter den tredje skytingen, og selv med to strafferunder på siste stående, gikk hun inn til gull.

– Det er helt utrolig. Jeg er veldig glad for at jeg kunne start i dag, etter det som skjedde i går, forteller Wierer som dagen før fellesstarten slet med mageproblemer.

Tiril Eckhoff ble beste norske med en femteplass. Grundig slått av Wierer, som også fortjente noen rosende ord.

– Det var imponerende at Dorothea tok sin første medalje i mesterskap. Jeg har heldigvis flere medaljer enn henne, men medaljer har ikke alt å si, sier en lattermild Eckhoff om den ferske verdensmesteren.

Konkurrenter i 10 år

De er begge 28 år og har konkurrert mot hverandre siden tidlig junioralder. Når NRK ber Eckhoff utdype det lille stikket, flirer hun.

– Hun er vel litt bitter fordi vi tok treneren hennes før sesongen, men hun er en kul dame selv om vi kanskje ikke er bestevenner heller, sier Eckhoff, og viser til at Wierer ikke har snakket med Patrick Oberegger siden han sluttet som Italia-trener.

GULL: Her tar Dorothea Wierer gullet på fellesstarten.

Eckhoff tok individuelt gull på VM-sprinten i Oslo. I Östersund ble det sølv på jaktstarten, i tillegg til at hun har en rekke mesterskapsmedaljer fra stafetter. Wierer bare ler når hun blir konfrontert med uttalelsen til konkurrenten.

– Det er jo sant. Hun er jo en ekspert i VM, mens jeg er mer en ekspert i verdenscupen. Jeg er ikke så god som henne i mesterskap, forteller Wierer, som er nummer to i verdenscupen sammenlagt.

– Hvor gode venner er dere?

– Vi har ikke så mye tid til å snakke sammen, for alle er fokusert på seg selv på treninger og i konkurranse, men jeg synes hun er en veldig kul jente. Jeg har jo kjent henne i 10 år nå, svarer Wierer.

Tårer for Olsbu Røiseland

Marte Olsbu Røiseland

DRØMMEN BRAST: Marte Olsbu Røiseland var skuffet etter sjuendeplassen.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

For Marte Olsbu Røiseland var det ikke like mye smil og latter å spore etter VM-avslutningen. Hun drømte om individuell medalje, men måtte ta til takke med en sjuendeplass etter to bom på siste skyting.

– Jeg er veldig skuffet i dag, for jeg hadde virkelig muligheten til medalje, men skjøt den bort på siste stående. Akkurat nå tenker jeg kun på at jeg spolerte min egen sjanse, sier Røiseland med tårer i øynene.

– Jeg visste det ville bli vanskelig og tøffe forhold, og i dag gikk det bare ikke. Jeg vet ikke helt hvorfor, men sånn er det noen ganger, legger hun til.

Ingrid Landmark Tandrevold åpnet fellesstarten svært godt, og etter den andre skytingen hadde hun ti av ti treff. Så kom bomskuddene, og 22-åringen endte på 11.-plass.

– Jeg er veldig skuffet over at jeg ikke klarer å gripe sjansen når jeg har den, men det har vært et helt fantastisk mesterskap. Jeg reiser hjem med to medaljer og én topp 11. Jeg har aldri gått så mange bra løp på rad, så det er helt utrolig gøy å få det til sånn i et VM, forteller hun.

– I morgen kan det hende jeg er godt fornøyd med å reise hjem fra VM med tre gullmedaljer, sier stafettspesialisten Røiseland.

Siste nytt

 • Foss Solevåg med kjempeomgang – tre nordmenn i seierskampen

  Både Henrik Kristoffersen, Sebastian Foss Solevåg og Atle Lie McGrath er med i kampen om seier i Chamonix etter den første omgangen.

  Solevåg, som er regjerende verdensmester i slalåm, har slitt denne sesongen, men imponerte i Frankrike. Kun en feil i bunnen av bakken hindret han i å være helt i toppen.

  – Det er kjempebra kjørt. Han er tilbake der han var i 2021. Han kan forsvare VM-gullet sitt. Det var utrolig. Jeg er veldig spent på han i dag. Han har hatt en voldsom formstigning, sier Viaplay-ekspert Kjetil André Aamodt.

  Etter den første omgangen er han nummer fem, mellom Kristoffersen på fjerdeplass og McGrath på sjetteplass.

  I toppen er Clément Noël. Spesielt i den tredje sektoren smadret han konkurrentene, og kjørte en hårnål andre veien enn de fleste andre. Det tjente han mye på, og ligger i front med 15 hundredeler foran sveitsiske Ramon Zenhäusern.

  Litt lenger bak ligger Timon Haugan på en 17. plass, mens Alexander Steen Olsen er på en 20. plass. De kjemper om den siste plassen i VM-slalåmen, og dagens renn er avgjørende.

  15 hundredeler med Steen Olsen hente på Haugan i den andre omgangen.

  Sebastian Foss Solevåg
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Solbakken strøket fra Romas europaligatropp

  Ola Solbakken var først inne, men er nå fjernet fra den italienske fotballklubben Romas tropp til europaligaen.

  Fredag publiserte Roma på egne nettsider listen over spillere som var registrert for spill i turneringen. NTB var blant mediene som omtalte uttaket, der Solbakkens navn sto oppført.

  Lørdag morgen er Solbakkens navn borte fra den samme listen. Det italienske nyhetsbyrået ANSA og avisen Gazzetto dello Sport er blant mediene som melder at nordmannen likevel ikke blir å finne blant trener Jose Mourinhos utvalgte.

  Ifølge ANSA skal listen over spillere Roma først meldte inn til Det europeiske fotballforbundet (Uefa) ha inneholdt ett navn for mye. Dermed måtte en spiller strykes. Valget falt på tidligere Glimt-spiller Solbakken.

  Etter overgangen til Roma har vingen fått to korte innhopp i Serie A.

  Ola Solbakken
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Tidligere Molde-spiller fikk Premier League-debuten

  Fredag kveld var det duket for et lokalmøte da Chelsea tok imot Fulham på eget gress.

  Det kom aldri noen scoringer i Premier League-kampen på Stamford Bridge.

  Tidligere Molde-spiller David Datro Fofana entret banen med et kvarter igjen av kampen da han erstattet Mason Mount. Med ti minutter igjen av kampen nærmet 20-åringen seg mål og rundet Bernd Leno. Han fikk åpent mål, men skuddet ble klarert.

  Rekordsigneringen Enzo Fernández stilte fra start under kveldens møte og var ikke beskjeden da han valgte å fyre av et skudd mot mål. Chelsea-fansen reiste seg opp fra setene for å se den nye talismanen sørge for seier, men det lot seg ikke skje.

  Etter et målløst resultat var lagene tvunget til å dele på poengene. Chelsea klatret opp til 9.-plass med 30 poeng mens Fulham inntok 6.-plassen med 32 poeng. (NTB)

  Fofana
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste