Hopp til innhold

Weng rørt av støtten, men vil ikke fortelle om smellen: – Skjønner at folk lurer

SJUSJØEN (NRK): En uke etter at hun var helt utafor under verdenscupåpninga i Ruka, viste Heidi Weng at det ikke er noen problemer med den fysiske formen. Den mentale smellen prøver hun å glemme.

SUzwVbJ4tyg

SMILET ER TILBAKE: Heidi Weng bekreftet at hun kan gå fort på ski etter nedturen i Finland.

Foto: Geir Olsen / NTB

Weng (29) tok en sterk andreplass i søndagens klassiske 10-kilometer i norgescupen på Natrudstilen, kun slått av verdens beste langrennsløper Therese Johaug (32).

– Hvis det her går bra, da skjønner jeg ingenting. Da skjønner jeg ikke hva jeg er lagd av, i hvert fall, sa Weng til NRK før sluttresultatet var helt klart.

Da hadde hun allerede kostet på seg et lite jubelbrøl, for bra gikk det:

Weng var raskest på første mellomtid etter 700 meter. Derfra holdt Johaug høyere fart, og seiersmarginen ble til slutt 25,3 sekunder. Helene Marie Fossesholm blir numme tre, 39,9 sekunder bak Johaug.

– Hun var helt ute av seg selv i Ruka, her gjør hun et løp som gir håp om gode prestasjoner utover vinteren, sier NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn om Wengs løp.

KUNNE JUBLE: Heidi Weng er tilbake i solid slag.

Måtte ha fri

Dagens resultat er en opptur etter en vanskelig periode for Heidi Weng.

I forbindelse med den nasjonale langrennsåpninga på Beitostølen fortalte Weng at hun hadde bekymringer knyttet til koronapandemien, og erkjente at hun hadde betenkeligheter med å reise utenlands.

Hun ble likevel med til verdenscupåpninga i finske Ruka. Men etter en svak sprintprolog forrige fredag, trakk hun seg.

– Jeg tror det sitter litt i hodet akkurat nå, sa hun til NRK etter løpet.

– Heidi Weng har ingen glede ved å gå skirenn nå, sa landslagslege Øystein Andersen i en pressemelding morgenen etter.

Nå ønsker hun bare å glemme det som skjedde i Finland.

– Jeg føler ikke det er noen vits i å tenke på det nå. Jeg er litt ferdig med det, og så er jeg veldig fornøyd med løpet i dag, og så tror jeg det skal bli en veldig bra sesong, sier hun til NRK.

Sov ikke og var helt utladet

Weng forteller imidlertid om massiv støtte etter det som skjedde.

– Jeg er ferdig med den saken, og så skjønner jeg at folk lurer. Og jeg synes det er utrolig hyggelig, jeg har fått ekstremt mye meldinger fra folk som setter veldig pris på meg. Det er rørende at folk bryr seg så mye, det setter jeg pris på, sier hun.

Slik beskrive landslagstrener Ole Morten Iversen hva som skjedde:

– Hun var, som jeg opplevde det, helt utladet. Hun sov ikke, var sliten og sier selv hun hadde litt koronafrykt. Hun var ikke seg selv i det hele tatt.

I utgangspunktet skulle ikke Weng stille til start på Natrudstilen, men det gjorde hun altså. Det er både trener og elev glad for i ettertid.

– Jeg tror det er en veldig lettelse for Heidi at hun får litt tid hjemme. Og vi trenger Heidi frisk og rask, sier Iversen.

Tour-kritisk: – Høres heftig ut

Nå er spørsmålet hva som skjer framover, både med Weng og resten av landslaget

Norge har bestemt seg for ikke å stille lag til verdenscupen i Davos og Dresden de to neste helgene, og har også signalisert at det er lite aktuelt å stille lag i Tour de Ski.

Samtidig kommer stadig nye historier fra langrennsfamilien om potensielle konsekvenser av korona.

Fredag fortalte tidligere toppløper Maria Strøm Nakstad til NRK hvordan hun sliter med ettervirkningene etter å ha blitt rammet av covid-19. Lørdag fortalte den russiske stjernen Sergej Ustjugov på instagram at han langt fra er restituert etter å ha blitt rammet av korona på en samling i italienske Val Senales i siste halvdel av oktober.

Weng er klar på at hun ikke ønsker å delta i Tour de Ski dersom ikke det opprinnelige løpsprogrammet blir endret. Åtte etapper på tre arrangørsteder er uaktuelt for henne. Det er det også for Therese Johaug.

– Det høres heftig ut at man bare skal rulle på når det er en pandemi. At det ikke finnes en plan B, synes jeg høres rart ut. Men de får styre på, og så får vi se hva folket mener vi skal gjøre, så gjør jeg det jeg får beskjed om, sier Heidi Weng.

OPPTUR: Heidi Weng kunne smile etter en god opplevelse på Natrudstilen.

Siste nytt

  • Nominert til årets manager – fikk sparken

    Liam Rosenior var en av tre nominerte til prisen for årets manager i engelsk mesterskapsserie. Tirsdag fikk han sparken i Hull.

    39-åringen ble i november 2022 hentet til trenerjobben i klubben han hadde spilt for i fem år av sin aktive karriere. Han berget laget fra nedrykk, og sist sesong gjorde Hull det så bra at han i desember fikk en ny og forbedret kontrakt med gyldighet til 2026.

    Han ble også nominert til prisen som sesongens manager sammen med Kieran McKenna (Ipswich, som vant) og Daniel Farke (Leeds), men Hull gikk så vidt glipp av opprykkssluttspill. Med bare en seier på de fire siste kampene endte laget på 7.-plass, tre poeng bak Norwich på den viktige 6.-plassen.

    – Dette er den vanskeligste avgjørelsen jeg har truffet som styreleder i denne klubben. Jeg må se bort fra personlige følelser og treffe avgjørelser med klubbens langsiktige visjoner i sentrum, sier klubbens tyrkiske eier Acun Ilicali til Hulls nettsted.

    – Det er ingen tvil om at vi har hatt framgang under Liam, og han vil alltid være en del av denne familien. Likevel er det blitt tydelig at vi har ulike visjoner for klubbens framtid, og jeg føler at tiden er inne for å gjøre en endring.

    (©NTB)

    dfClLXF5MRI
    Foto: AP
  • Fenomenet Wembanyama enstemmig valgt til årets rookie i NBA

    Victor Wembanyama levde opp til de enorme forventningene i debutsesongen i NBA. Han ble enstemmig valgt til årets rookie.

    Det franske fenomenet ble oppført på førsteplass på samtlige 99 stemmesedler. Selv om han spilte for et dårlig lag (San Antonio Spurs, som vant bare 22 kamper), leverte han prestasjoner som ikke er sett før.

    Wembanyama endte med snitt på 21,4 poeng, 10,6 returer, 3,9 assist, 3,6 blokkerte skudd og 1,2 ballerobring per kamp. Ingen spiller har i sin første sesong hatt så gode tall i alle de kategoriene.

    Phoenix Suns forward Kevin Durant fouls San Antonio Spurs center Victor Wembanyama
    Foto: AP
  • Træen måtte bryte Giro d'Italia – Milan endelig til topps

    Den norske sykkelproffen Torstein Træen måtte tirsdag stå av Giro d'Italia som følge av krasjen på åpningsetappen. Jonathan Milan vant tirsdagens etappe.

    Siden hans forrige seier i Giroen, hadde Milan fem 2.-plasser før triumfen endelig kom i tirsdagens spurt. Italieneren vant etappen foran Kaden Groves og Phil Bauhaus.

    – Etter fem 2.-plasser er det lett å unna ham denne seieren, utbrøt Discovery-kommentator Theis Magelssen.

    Træen skadet kneet stygt og måtte sy flere sting som følge av lørdagens velt. Likevel kom han seg til mål og fullførte også etappene søndag og mandag.

    – Jeg må dessverre fortelle at jeg bryter Giroen. Smertene ble for store, og det var ikke fornuftig å fortsette. Jeg synes det er veldig kjipt å måtte gi meg, men nå skal jeg hjem og restituere og fokusere på resten av sesongen, sier Træen i en video Bahrain-Victorious har publisert på X.

    Torstein Træen under Tour de France i 2023
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal