Hopp til innhold

Weng dropper også landslagssamling

Heller ikke Heidi Weng blir med når de øvrige landslagsutøverne reiser til høydesamling i Val Senales onsdag.

Weng

REISER IKKE TIL VAL SENALES: Heidi Weng blir ikke med til Val Senales.

Foto: Cornelius Poppe Poppe, Cornelius / Scapnix NTB scanpix

Fra før er det klart at Therese Johaug ikke blir med landslaget på høydeopphold i Italia. Johaug har sagt at hun trenger fred, og at det derfor er best at hun blir i Oslo.

Nå har også Heidi Weng bestemt seg for å droppe landslagssamlingen i italienske Val Senales, får NRK bekreftet.

– Heidi har tvilt i flere måneder om å reise til Val Senales er rett for henne. Hun har hatt noen opphold der med sykdom, mens andre som har vært rimelig OK, men har vel aldri hatt den perfekte følelsen ved å være i Val Senales. Hun kjente litt ekstra på det nå og fant ut kroppen ikke var 100 prosent klar for å reise dit, sier kvinnelandslagstrener Roar Hjelmeset til NRK.

– Blitt litt mye

– Har det noe med Johaug-saken eller andre, private årsaker å gjøre?

– Det har vært noen private ting som også har vært med på å gjøre at overskuddet ikke har vært helt til stede, bekrefter Hjelmeset, som understreker at det ikke handler om sykdom.

– Hun har hatt en fin treningssommer og høst, men nå på slutten har det blitt litt for mye som har tært på overskuddet, forklarer han videre.

– Må prøve å følge planen

Det var også usikkert om Astrid Uhrenholdt Jacobsen skulle være med, men hun har bestemt seg for å være med i ni dager.

– Hun har ikke vært 100 prosent nå den siste måneden for henne. Men det er bestemt at Astrid reiser og blir med ni dager på ski. Det er først og fremst skitreningen hun reiser dit for, sier Hjelmeset.

Johaug, Weng og Uhrenholdt Jacobsen

USIKKER: Astrid Uhrenholdt Jacobsen har etter det NRK erfarer også vurdert å stå over høydeoppholdet i Val Senales.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

De øvrige landslagsjentene blir med til Italia, men det merkes at gjengen blir redusert fra åtte til seks personer - og at de to av mest profilerte utøverne ikke blir med.

– Marit var ikke med i fjor, men er med oss nå. Ingvild (Flugstad Østberg) er også bedre enn i fjor, så vi har fortsatt gode utøvere med. Vi skal klare oss bra tror jeg, mener kvinnelandslagstreneren.

Annerledes samling

Hjelmeset tror det vil bli en annerledes samling nå, etter at nyheten om Therese Johaugs positive dopingprøve ble kjent på torsdag.

Hvordan skal du samle gjengen på samlingen?

– Alle er klar over situasjonen og forberedt på å gjøre en så god jobb som mulig for å få et godt opphold.

Vi må prøve å følge planen, men det er klart at det er et tema som man selvfølgelig merke under oppholdet, fortaller Hjelmeset.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal