Warholm tilbake etter sykdom – tør ikke tenke på «skummel» tid

PARIS/OSLO (NRK): Selv om tidene til Karsten Warholm (23) er blitt bedre i nærmest hver konkurranse denne sesongen, tør han fortsatt ikke snakke om den magiske grensa.

Karsten Warholm

FAVORITT: Karsten Warholm er full av selvtillit etter å ha levert supertid på supertid denne sesongen. Nå er han klar for Diamond League-stevnet i Paris.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

23-åringen kan løpe under 48 sekunder for 10. gang i karrieren når Diamond League-sirkuset flytter seg til Paris i helgen.

– Det finnes jo en god sannsynlighet for at det skjer, sier han ydmykt.

For også han er klar over at tidene er blitt bedre og bedre denne sesongen, og i forrige storstevne, i London, satte han europarekord med tiden 47,12.

X00217

SKADET: Abderrahman Samba løp på 46,98 i Paris i juni i fjor.

Foto: CHARLES PLATIAU / Reuters

Faktisk har ingen hekkeløper løpt raskere enn Warholm siden Abderrahman Samba løp den nest beste tiden noensinne (46,98) i den franske hovedstaden i fjor. Da ble det også snakket om at en verdensrekord (46,78) var «like om hjørnet», men så ble Samba skadet – og heller ikke Raj Benjamin har løpt like fort som i 2018 (47,02).

– Det lønner seg tydeligvis ikke å snakke så mye om det (verdensrekord). Da kan man visst «jinxe» det, sier Warholm leende.

– Litt skummelt

Nordmannen møter uansett ikke Samba i Paris. NRK får bekreftet at han ikke vil konkurrere før VM på hjemmebane. Dermed er Warholm storfavoritt, og uansett så nærmer han seg med stormskritt det magiske 46-tallet.

Om tiden kan komme i Paris? Nei, det vil han som sagt helst ikke snakke om.

– Jeg vil si at det er litt skummelt. For si jeg springer 47.10, som er pers, europarekord og en av de beste tidene i verden noensinne, så vil jeg syntes det var hakket for grådig å bli skuffet. Men jeg vet det er innenfor rekkevidde og det er mer enn nok. Vi ser det på løpet i London. Det skal likevel gjøres og det er veldig vanskelig, erkjenner han.

 • Se Diamond League fra Paris lørdag kl. 19.50 på NRK 1 og nrk.no.

Usikker etter sykdom

Warholm og Alnes

GOD MATCH: Det skjer visst ikke ofte, men her har akkurat Karsten Warholm slått trener Leif Olav Alnes i bordtennis.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

NRK møter ham ved utøverhotellet i Paris. Han har akkurat slått treneren i en runde bordtennis. Noe som visstnok sist skjedde før EM-gullet i Berlin i fjor.

– Jeg prøver å slå ham så mye jeg kan for da får han god tenning, så det blir spennende å se hvordan dette slår ut nå, sier Leif Olav Alnes og flirer.

Det som også blir spennende å se er hvordan kroppen fungerer etter at han måtte trekker seg fra lag-EM på grunn av sykdom.

– Det satte meg tilbake litt. Samtidig fant jeg matchvekta, siden jeg fikk kastet opp litt og gjort meg ferdig etter et par dager. Da var jeg tilbake i lett trening, så jeg fikk litt overskudd av det fordi jeg ikke måtte springe (EM), men jeg mistet litt trening. Jeg er litt spent på det, innrømmer Warholm.

Siste nytt

 • Mållaust i Bergen

  Brann hadde ballen klart mest i Bergen mot Haugesund, men det enda med 0-0 framfor 10.000 nokså misnøgde bergensarar.

  Brann hadde klart overtak før pause, men Haugesund var betre med i andre omgang.

  – Siger til oss i dag hadde vore eit ran, sa Haugesunds trenar Jostein Grindhaug til Eurosport.

  – Vi var overraskande bra før pause, og burde hatt mål. Etter pause får vi ikkje i stand same trykketMen vi har eit nykomponert lag og blei slitne mot slutten, seier Brann-trenar Lars Arne Nilsen til NRK.

  Nilsen snakka med supporterane etter kampen.

  – Eg trur dei forstår at vi har det vanskeleg. Vi må tenkje nytt og mobilisere det vi har. Vi skulle hatt fleire tilgjengelege, men med 5-6 ute er det vanskeleg.

  – Høyrde du ikkje pipinga då de gjekk av bana?

  – Eg er tunghøyrd. Men eg trur publikum forstår at spelarane blødde for drakta og gjorde det dei kunne i dag. Det er frustrerande å ikkje vinne, seier Nilsen, som skal ta laget sitt til Rosenborg på Lerkendal neste helg.

  Brann - Haugesund.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • LSK tok nytt steg mot ligagull

  LSK vann toppkampen mot Sandviken med 2-0 etter to mål av Elise Thorsnes.

  Andre resultat laurdag: Arna-Bjørnar - Avaldsnes 0-2, Fart - Røa 1-1, Kolbotn - Stabæk 3-2, Lyn - Klepp 2-1, Vålerenga - Trondheims-Ørn 3-1.

  Elise Thorsnes
  Foto: David Catry / NTB scanpix
 • Narvik-tap mot Vålerenga

  Lillehammer tok sin andre siger på to dagar i ishockeyens eliteserie med 4-2 over Stjernen og klatra til 2.-plass på tabellen med sju poeng, to bak Stavanger.

  I går slo Lillehammer Grüner 8-2.

  Vålernenga to også tre poeng i dag, med 3-1 over Narvik.

Sendeplan

Kl. Program Kanal