Hopp til innhold

Warholm tilbake med nytt rekordløp: – Det hjelper å trene tydeligvis

LONDON/OSLO (NRK): På gullbanen i London var Karsten Warholm (23) tilbake etter en pause. Der knuste han sin egen europeiske rekord med årsbeste i verden.

SE SUPERLØP: Karsten Warholm var overlegen da han vant 400 meter hekk i London.

– Det hjelper å trene tydeligvis. Jeg var veldig gira før løpet og følte meg god, sier Warholm til NRK.

For hekkeløperen hadde bare deltatt i to internasjonale konkurranser denne sesongen, og vunnet dem begge. Diamond League-stevnet i London ble dermed et mini-comeback etter at han har hatt fem ukers konkurransepause etter superløpet på 47,33 på Bislett i juni.

Og også på banen hvor han ble verdensmester for to år siden, gikk det så det suste fra start for Warholm. Allerede i første sving røk den største konkurransen, Kyron McMaster, ut med en skade, og dermed utklasset nordmannen feltet.

Rekord på rekord

Tiden viste 47,12. Det er europeisk rekord – som på Bislett. Det er det sjuende beste løpet på distansen gjennom alle tider. Det er da også personlig rekord, og samtidig årsbeste i verden på 400 meter hekk.

– Det er noen småfeil. Jeg treffer hekk fem, så det er fantastisk å få en sånn tid da, forteller Warholm, som innrømmer at han var nervøs før start.

X03810

STJERNE: Karsten Warholm var tydelig fornøyd etter rekordløpet.

Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters

– Han nærmer seg den magiske grensa nå, ropte Jann Post, og siktet til drømmetiden på under 47 blank.

Warholm ble liggende og puste på banen, med et stort smil om munnen. Tyrkiske Yasmani Copello var nærmest, men ikke i nærheten, på 48,93, mens Amere Lattin fra USA ble nummer tre med 49,18.

– Det er så bunnsolid. Han kan ta verdensrekorden (46,78) på sikt, påpekte Vebjørn Rodal.

Var litt usikker

X03811

SHOWET: Karsten Warholm deltok på den internasjonale pressekonferansen i London før Diamond League-stevnet denne helgen.

Foto: JOHN SIBLEY / Reuters

Warholm har kun holdt seg til trening hjemme i Oslo de siste ukene, og var litt usikker på hvordan det ville slå ut i «comebacket».

– Overskudd er alltid en faktor, men jeg har trent hardt. Spørsmålet er om treningen har tatt litt tak i meg og sørget for at jeg kan være litt ute av det, fortalte Warholm til NRK før løpet.

– Å prioritere er dessverre en del av livet, det, og nå har jeg forsøkt å gjøre det etter beste evne, la han til.

Det er snart to år siden han overrasket alle med VM-gull i nettopp London. I år er ikke VM i Qatar før i månedsskiftet september-oktober, og det er også derfor sesongen er lagt opp annerledes.

– Det er alltid spennende å se hvordan man responderer på det når man skal sette det ut i praksis. Men jeg vet det er en god investering frem mot VM, så får vi se om det lønner seg allerede nå, sier Warholm.

  • Se Diamond League på NRK 1 og nrk.no fra kl. 15.00 lørdag, og søndag.

Siste nytt

  • Windingstad avslutter samarbeid

    Alpinist Rasmus Windingstad avslutter samarbeidet med skimerket Stöckli. Det bekrefter han selv på Instagram.

    30-åringen skriver at han er takknemlig for samarbeidet over de siste fire årene.

    – Det var på tide å gå videre og prøve noe nytt, spent på de kommende sesongene, skriver Windingstad.

    Han bekrefter dermed at han ikke er helt ferdig med alpinkarrieren enda, men røper ikke hvilket skimerke han kjører på kommende sesong.

    Stöckli har blant annet stjernen Marco Odermatt blant sine utøvere.

    Audi FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom
    Foto: SEAN M. HAFFEY / AFP
  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal