Hopp til innhold

Warholm styrer unna andre kontinenter: – Mer opptatt av resultat enn penger

At Karsten Warholm (23) ikke deltar på Diamond League-stevner utenfor Europa er langt ifra noen tilfeldighet.

Karsten Warholm

KONKURRANSEPAUSE: – Jeg sliter jo litt med klokka fra før av, og hvis jeg skal reise ni timer frem eller tilbake, jeg vet ikke engang hvilken vei det er, så blir det trøbbel for meg, sier Warholm om hvorfor han ikke deltar i Diamond League-stevnet i USA til helgen.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

– Jeg er b-menneske. Og tidsoptimist.

Karsten Warholm smiler blidt der han kommer litt forsinket til morgentreningen på Olympiatoppen i Oslo med et kaffekrus i hånda.

Men det er ikke bare her klokka kan gi ham visse utfordringer. I år har Warholm takket nei til invitasjoner både fra Doha, Shanghai, Rabat og Standford.

Han styrer nemlig unna alle lange reiser og konkurranser som gjør at han må forflytte seg over flere tidssoner, og har derfor aldri deltat i et Diamond League-stevne utenfor Europa.

Sist han forlot Europa for å løpe, var OL i Rio i 2016. Neste gang blir årets VM i Doha i oktober. Til innendørs-VM i Kina i 2020 reiser han derimot ikke.

Karsten Warholm

GOD FLYT: Karsten Warholm har vunnet begge Diamond League-stevnene han har stilt opp i denne sesongen, i Stockholm og Oslo.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Det er tærer minst på både fysisk og psykisk, og jeg er opptatt av at når jeg først går ut på banen så skal jeg være klar til å gi alt jeg har, sier 23-åringen.

– Å reise er slitsomt nesten uansett hvordan man vrir og vender på det. Noe reise må man ta, men man trenger ikke dra på med unødvendig mye, poengterer trener Leif Olav Alnes.

Lar seg ikke lokke av penger

Mens friidrettsstjernene flokker til det lukrative Diamond League-stevnet på USAs vestkyst til helgen, trener Warholm hjemme.

– Jeg er mer opptatt av resultat enn penger, og derfor er jeg ikke i Stanford i helgen, fastslår han.

– Det er et viktig statement fra meg, og overfor meg selv mest, for det høres nesten litt skrytete ut, men det er viktig for meg å ha fokus på de rette tingene og da står vi ved den planen vi har lagt, utdyper hekkeløperen.

Fem uker med trening

Det ble vurdert endringer i planen da han måtte trekke seg fra et stevne i Tsjekkia uka etter at han satte europarekord på Bislett, men avgjørelsen på å ha en lengre treningsperiode i juni og juli ble stående.

Jeg sier ikke at vår plan nødvendigvis er fasiten, men jeg velger å tro at det er planen som skal funke for oss. Vi har relativt bra treffprosent.

Warholm deltar heller ikke i stevnene i Lausanne og Monaco. Neste konkurranse blir derfor sannsynligvis ikke før i London 20./21. juli. De mener dette gir best forberedelser til VM i Qatar i månedsskiftet september/oktober.

– Det er klart det er krevende når det er en sesong man ikke har sett maken til før. Men vi velger å fokusere på at det er en mulighet også. Det kan hende vi dummer oss ut, for noen kommer helt sikkert til å gjøre det, men vi får gjøre maks for at det ikke er oss, sier Alnes.

– Jeg har bestemt meg for at det blir nok konkurranser i løpet av et år og jeg velger å ta de i Europa, nærmest mulig Norge egentlig. Jeg trives best her jeg, sier Warolm og ler.

Sportsnyheter

Women's Champions League - Quarter Final - Second Leg - Arsenal v Bayern Munich

Maanum hylles etter drømmescoring: – Ikke en keeper i verden som tar den

Det ble en stor jubeldag for to av Norges største landslagsstjerner.

Siste nytt

 • Norges Bordtennisforbund legger seg flate

  «Norges Bordtennisforbunds styre og administrasjon vil beklage til alle paraspillere som opplevde å måtte spille under dårligere forhold på fredag i NM», innleder forbundet pressemeldingen med.

  Videre skriver de at de ønsker at alle skal behandles likeverdig i norsk bordtennis og fremover blir det en tydelig innstramming med tanke på oppfølging av nasjonale arrangementer fra NBTF.

  NRK omtalte nylig at flere parautøvere opplevde å bli nedprioriterte under norgesmesterskapet i bordtennis for andre året på rad.

  Steffen Lande Salomonsen fra Stord var en av dem som raste. Han viste til at bordtennisnettet var skeivt og at det mangle skille rundt bordene for å stoppe ballene.

  Salomonsen skrev selv på Facebook at man ble møtt med direkte personangrep, som inneholdt diskriminering og nedlatende kommentarer. Han hevder blant annet å ha blitt kalt et «søppelmenneske»-

  NRK snakket med arrangørrepresentanten som var i munnhoggeri med Salomonsen, Olav Haraldseid.

  Han vedgår at det var høylytt diskusjon, men han mener Salomonsen har hørt feil og avviser på det sterkeste å ha kalla Salomonsen et «søppelmenneske».

  Også bordtennisprofil Tommy Urhaug reagerte på arrangementet.

  – Etter det vi opplevde på NM i fjor og etterspillet som var etter det, hadde vi som parautøvere et håp om at årets NM skulle bli bedre. Men det ble det dessverre ikke, skrev han på Facebook.

  Sommer-Paralympics i Tokyo 2021
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Danmark avlyser fektestevne – ønsker ikke russisk deltakelse

  Det danske fekteforbundet (DFF) har avlyst et internasjonalt stevne i København. Årsaken er at DFF ikke vil ha russere og belarusere i aksjon.

  Det internasjonale fekteforbundet (FIE) har nemlig gitt russere og belarusere tillatelse til å delta igjen.

  Styreleder Jan Sylvest Jensen i DFF opplyser at avgjørelsen om avlysningen ble tatt onsdag kveld.

  – Vi kom fram til at vi dessverre ikke klarer å gjennomføre det. Det kan vi ikke gjøre når reglene er som de er nå, når russerne og belaruserne får være med, sier Jensen. (NTB)

 • Avis: PL-klubber vil forby bettingsponsorer på draktene

  Klubbene i Premier League er enige om en avtale som gjør at gamblingselskap ikke skal få lov til å fronte seg som hovedsponsor på klubbenes drakter.

  Ifølge The Times skal klubbene møtes torsdag, og en endelig avtale er ventet å komme på plass. Et eventuelt vedtak kan måtte vente til juni når Premier League har sitt sommermøte. Endringene skal foregå over en treårsperiode.

  8 av 20 klubber i toppdivisjonen har et gamblingselskap som hovedsponsor på drakten. Av de åtte er Fulham og Newcastle, men det er fra før bestemt at de skal ha andre sponsorer fra neste sesong.

  Det er likevel ventet at de klubbene som fortsatt ønsker det, vil få lov til å ha gamblingsponsor på ermene på drakten. Sponsorendringene i den engelske toppfotballen kommer av at den britiske regjeringen utarbeider et lovforslag som vil forby reklame for gambling.

  Ifølge The Times har en ikke navngitt klubb opplyst om at de mister rundt 130 millioner kroner i inntekt om de mister sin sponsor. (NTB)

  Britain Soccer Conference League
  Foto: Kin Cheung / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste