Hopp til innhold

Warholm spurtet i senk etter VM-feiring: – Må nesten bare le

Karsten Warholm måtte meget overraskende se seg slått av Kyron McMaster i Diamond League-stevnet i Zürich. Det kommer til å irritere ham lenge.

MÅTTE GI TAPT: Karsten Warholm klarte ikke å vinne i Zürich.

– Nei, altså. Jeg må nesten bare le, sier Warholm til NRK.

For åtte dager siden tok Warholm tilbake tittelen som verdensmester. Han var også stor favoritt foran torsdagens løp i Sveits.

Men den seiersvante sunnmøringen åpnet ikke like heftig som på normalt, og måtte gi tapt etter en beintøff duell på oppløpet.

– Kanskje er dette en sunn vekker for Warholm før den viktige OL-sesongen neste år, sier NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

– Det er nok riktig. Det er en følelse som kommer til å ligge der og irritere meg, og som jeg ikke kommer til å oppleve igjen. Det er selvfølgelig tøft også å slåss med en kropp som jeg prøver å vekke igjen etter VM. Men det gjelder for alle. Når man blir nummer to, så må man slåss for å komme seg opp igjen, bekrefter Warholm.

OaP1bcO_k5A

UVANLIG SYN: Karsten Warholm måtte se seg slått av Kyron McMaster.

Foto: Ennio Leanza / AP

– Ikke gjort godt

De siste årene har det vært mest snakk om Warholms dueller mot Rai Benjamin og Alison dos Santos. Benjamin tok bronse i VM, men deltok ikke i Zürich. Dos Santos ble bare nummer fem i VM, men hevet seg til en tredjeplass Zürich.

Akkurat som i VM, var det nemlig Kyron McMaster som ga Warholm tøffest konkurranse. Og denne gangen klarte han altså å slå sin rival – som han også har gjort to ganger før i Zürich, men da så langt tilbake som i 2017 og 2018.

Warholms trener Leif Olav Alnes hadde på forhånd advart om at det kunne være vanskelig å bygge opp samme spenningsnivå som i VM. Det bekrefter hovedpersonen.

– Det var tungt å restarte seg selv. McMaster kom med planer om å ta hevn, og det klarte han i dag. Jeg måtte virkelig kjempe for det. Jeg kjenner at litt lave skuldre etter VM og litt god feiring ikke nødvendigvis har gjort veldig godt.

– Litt for lave?

– Nei, jeg prøvde jo å skru på. Det var ingenting jeg tok for gitt her. Men man må jobbe med den kroppen man har.

Se intervjuet med Warholm her:

IRRITERT: Her forklarer Karsten Warholm hva som skjedde i Zürich.

– Irriterer meg

McMasters vinnertid ble 47,27, mens Warholm ble klokket inn på 47,30. Den seiersvante nordmannen innrømmer at han er litt overrasket over hvor godt 26-åringen fra De britiske jomfruøyer sto løpet.

– Jeg tenkte jo i utgangspunktet at han skulle få det litt. Det gjorde han for så vidt, men jeg fikk det enda mer. Han tok meg i dag, og han er en av de beste der ute. Kudos til han, sier Warholm, som etter å ha bli slått av McMaster i Diamond League-finalen to ganger på rad tidlig i karrieren hadde rivalen som bakgrunnsbilde på telefonen.

Det kommer ikke til å skje igjen.

– Nei, jeg kan ikke drive å ha alle som bakgrunnsbilde. Da blir dama sjalu. Men det er selvfølgelig alltid noe man skal prøve å unngå. Jeg liker jo å vinne. Samtidig viser det at nivået er så høyt at man må være på sitt beste hver gang

– Hva gjør det med deg å bli slått?

– Det er ikke noe jeg liker. Det irriterer meg, og det skal det. Akkurat nå kjennes det litt okay, men utover kvelden kommer jeg til å ha lyst til å ta litt hevn.

– Kommer aldri til å akseptere det

Kyron McMaster takket Gud etter løpet.

– Det føles godt. Det har ikke sunket inn enda, men det føles godt, sier McMaster til NRK.

JL5egTMuI_4

STOR TRIUMF: Kyron McMaster slo Karsten Warholm i Zürich for tredje gang.

Foto: Denis Balibouse / Reuters

Han har vært igjennom noen tøffe år etter at han mistet sin trener Xavier «Dag» Samuels i orkanen Irma i 2017.

– Når skjønte du at du kom til å slå han?

– Da jeg løp over mållinjen. Det var en tøff kamp, og jeg kom ut på toppen i dag, sier McMaster.

Warholm har ikke lyst til at det skal gjenta seg.

– Jeg må på en måte tåle det her. Det kommer ikke til å sende meg i kjelleren. Men som konkurransemenneske kommer jeg aldri til å akseptere det som en realitet, fastslår han.

Siste nytt

  • Slik starter England

    Det var knyttet stor forventning til hvilke elleve utvalgte Gareth Southgate ville stille til EM-åpningen mot Serbia søndag kveld.

    Nå har England-sjefen landet på følgende lag:
    Jordan Pickford – Kyle Walker, Marc Guehi, John Stones, Kieran Trippier – Declan Rice, Trent Alexander-Arnold, Jude Bellingham – Bukayo Saka, Harry Kane, Phil Foden.

    Mest oppsiktsvekkende er det at Alexander-Arnold, som spiller høyreback på klubbnivå for Liverpool, er midtbanespiller for landslaget.

    Kampstart mellom England og Serbia er klokken 21:00, og den følger du direkte på NRK Sport radio,

  • TV 2 gikk i svart: – Trolig forårsaket av et lynnedslag

    Midt i 1. omgang mellom Danmark og Slovenia gikk TV 2 i svart.

    Nesten 25 minutter var spilt da bildene ble borte. Etter 50 sekunder ble det sorte bildet erstattet med en plakat med påskriften «straks tilbake».

    – Vi har hatt et strømbrudd i Bergen. Trolig forårsaket av et lynnedslag. Det gjorde at strømmen gikk på Media City som gjorde at vi var nede. I øyeblikket vi fikk tilbake strømmen fikk vi kampen opp, og nå skal visst alt være i orden igjen. Det skal ha vært et lynnedslag som forårsaket det, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan Petter Dahl til NRK.

    Etter drøyt to minutter uten TV-bilder kom kampbildene opp igjen. Danmark ledet 1-0 både før og etter at kanalen gikk i svart, og TV-seerne ble ikke snytt for noen høydepunkter.

    Slik så kampen ut for TV-seeren etter 25 minutter.
    Foto: SKJERMDUMP TV 2
  • Wærenskjold vant Belgia rundt

    Uno X-rytter Søren Wærenskjold hang med helt inn på søndagens siste etappe og tok sammenlagtseieren i Belgia rundt.

    Han endte fire sekunder foran Mathias Vacek i sammendraget.

    – Det har ikke vært lett, hverken i går eller i dag. Dette gir selvtillit, men jeg har gitt alt og kjempet for hvert sekund, sier Wærenskjold i et intervju med arrangøren.

    Nordmannen takket også laget, og sa dette ikke hadde gått uten dem.

    – Det er Uno X' største sammenlagtseier. En perfekt løst sisteetappe, meldte Eurosports kommentator Theis Magelssen da sammenlagtseieren var sikret.

    Nordmannen åpnet rittet med seier på onsdagens tempoetappe. Siden har han beholdt ledertrøya, og han viser form to og en halv uke før Tour de France.

    Tim Merlier vant etappen som hadde både start og mål i Brussel.

    Tour de France 2023
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal